De Staantribune Twitter Top 50 2017 is bekend! Maar welke accounts moet je zeker gaan volgen in 2018? Sommigen konden niet meedingen om de titel (want: geen individueel account), anderen zijn helaas aan de aandacht van Twitterend Nederland ontsnapt. Staantribune Twitter-expert Matthijs Snepvangers raadt deze Twitteraars aan:

1. Ferry de Bont (@Hoekie_b)
De Bont is het enfant terrible van de B-side van NAC. De uit Hoeven afkomstige tonprater weet relativering, humor en clubliefde te combineren in een heerlijke cocktail van Tweets. Om dat te bewijzen hebben we een test voor je. Probeer eens een minuut door zijn tweets te scrollen zonder te grinniken of in jezelf te lachen. Lijkt ons een onmogelijke opgave.

2. Stichting Niet te Kraken (@NietteKraken)
Accounts waar meerdere personen achter zitten, dingen niet mee naar de prestigieuze titel van Voetbaltwitteraar van het Jaar. Maar toch willen we het online archief van Go Ahead Eagles even in het zonnetje zetten. Niet te Kraken is een voorbeeld voor andere clubs van hoe je met je clubgeschiedenis kunt omgaan. Pareltjes uit het rijke archief vinden vaak de weg naar de digitale snelweg. Hulde!

3. Nederlands voetbal in Beeld (@VoetbalNLbeeld
Bij Staantribune zijn we gek op foto’s uit vervlogen jaren. Blij waren we dan ook dat deze maand een nieuw account om de hoek kwam kijken. Het theater van de nostalgie trilde bijna uit zijn voegen bij het zien van zoveel schoonheid. Of het nu de aftastende jaren zestig zijn, de succesvolle jaren zeventig, de weelderige jaren tachtig of de Renaissance van de jaren negentig. Dit account lijkt over een onuitputtelijke bron te beschikken. Sommige foto’s zijn bekend, andere totaal nieuw. 

4. Sam Planting (@sam_planting)
In de slipstream van Pieter Zwart maakte dit jaar Sam Planting zijn opwachting bij Voetbal International. Met prima tactische analyses over onder andere Ajax en Barcelona, behoort hij bij de nieuwe lichting voetbaljournalisten die een heel andere kijk op het voetbal werpen. Dit merkte ook Hard Gras op, waar hij dit jaar zijn debuut mocht maken. Wij denken dat 2018 het jaar van Plating wordt. 

5. LSVV’70 (@LSVV1970)
In de geest van Telstar en Dordrecht brengen we een clubaccount onder de aandacht. Freek Jansen zien we terug in de top vijftig met zijn eigen account. Maar hij bestiert samen met vier teamgenoten ook dit account. Het account wordt gebruikt om de volgers op de hoogte te houden over het wel en wee van het vlaggenschip van de Leidsche Studenten Voetbal Vereniging. De mannen spelen hun wedstrijden met een knipoog. Waar tegenstanders in de derde klasse twee keer per week trainen, niet op stap gaan en zich serieus voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag, is dat bij de club uit de sleutelstad totaal anders.