In nummer #7 gaat Staantribune in op de rivaliteit tussen Celtic en Rangers, die dieper gaat dan alleen voetbal. Ondanks dat supporters van beide clubs keihard ontkennen dat ze wedstrijden tegen Celtic dan wel Rangers hebben gemist, verkochten beide clubs enorm veel seizoenkaarten. De wedstrijden zullen een ongekende sfeer hebben met een sektarisch randje. Daarover lees je meer in het artikel zelf. Een voorproefje:

Larkhall
Larkhall, Schotland. Donald pakt een steen van de grond en gooit hem tegen het groene stoplicht aan. Het stoplicht spat uit elkaar. Zijn vrienden juichen. Daarna wordt ‘The Billy Boys’ ingezet, een sektarisch lied. In Larkhall kijkt niemand ervan op of om. Het stadje, dat zo’n dertig kilometer ten zuiden van Glasgow ligt, staat bekend als de meest sektarische stad van Schotland. De kleur groen wordt in Larkhall zo gehaat dat die bijna onzichtbaar is. Zelfs grote ketens als Subway en The Co-operative Food, die veel groen in hun logo hebben, hebben zich neergelegd bij de haat en hebben hun kleuren aangepast. Een woordvoerder van Subway ontkent echter dat de keuze voor zwart in plaats van groen is gemaakt vanwege angst voor vernielingen. Zwart staat gewoon beter in de omgeving dan groen, volgens deze ‘Pinokkio’.

De haat tegen groen is al oud in Larkhall. Jaren geleden besloot het naïeve gemeentebestuur de verroeste hekken van een park groen te verven. Nog diezelfde avond gingen Larkhallians met verfpotten aan de slag en de volgende dag waren de hekken overgeschilderd in de kleuren rood, wit, blauw. Het gemeentebestuur liet het maar zo. Wel besloot het maatregelen te nemen bij de stoplichten. Alleen al tussen 2004 en 2007 waren 205 groene lampen het slachtoffer. Vooral na een door Rangers verloren Old Firm hebben de stoplichten het zwaar te verduren en in totaal is de stad al 17.000 pond kwijt aan het continue repareren van de groene lampen. Met het plaatsen van de ijzeren beschermingskapjes hopen ze dat de groene lichten voortaan met rust worden gelaten.