Het is niet alleen een oude tribune, het is ook een gekke tribune. De reservebank is ingebouwd en het lijkt wel of de zitplaatsen boven die reservebank business-units avant la lettre vormen. Voor de fijnproevers onder de tribunefetisjisten is het, kortom, een interessant geval. Eén bezoek is niet genoeg. Een keer of zes bezocht ik inmiddels RFC Queue du Bois, een clubje niet ver van Luik. Telkens weer onder andere omstandigheden. Zon, wind, regen en sneeuw, op een trainingsavond, tijdens een wedstrijd in prachtig heroïsche omstandigheden. Liep er in de zomer zwetend rond met een oude Hasselblad, knipte kiekjes met mijn Hipstamatic-appje en was altijd verbaasd over het feit dat die gekke tribune er nog steeds stond.

Vorige week had ik weer een ontmoeting met deze ouwe taaie. Met angst en beven denk ik soms vooruit aan het bezoek dat mij op een gapend gat naast het veld zal doen belanden.