FC Twente bestaat vijftig jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Vandaag wordt in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede de expositie ‘FC Twente: 50 jaar op de vierkante meter’ geopend. De tentoonstelling bestaat uit vijftig portretten van spelers uit de geschiedenis van de club, gemaakt door evenveel kunstenaars uit het oosten van het land. Supporters van FC Twente kunnen de expositie, die tot 7 december duurt, gratis bezoeken. “Blaise Nkufo kwam speciaal over uit Vancouver, omdat hij het zo’n geweldig initiatief vond”, zegt initiatiefnemer Eijsink. “Alleen Paul Bosvelt klaagde dat hij wel lang model moest zitten voor zijn kunstwerk, haha.”

Kunstenaar Patrick Mangnus maakte een kunstwerk van Willem de Vries dat voor een gedeelte bestaat uit beton (foto onder). De Vries ging na zijn voetbalcarrière namelijk fulltime aan de slag bij Betoncentrale Twenthe, waar hij tijdens zijn periode bij FC Twente al parttime werkte.

In het tweede nummer van Staantribune staan nog meer fraaie FC Twente-kunstwerken én een sfeerverslag van de derby van Twente. Staantribune is nu ook in abonnementsvorm te bestellen.

patrick-mangnus-maakt-willem-devries-logo

willemdevries-fctwente