In het donkerbruine café van oud-voetballer Joop van Maurik in Utrecht werd in december 2014 het online ‘nulnummer’ van Staantribune gepresenteerd. De kroegbaas himself lanceerde – met enige moeite – het magazine met een druk op de muisknop en voormalig profvoetballer John de Bever, nu aan de weg timmerend als volkszanger, gaf een wervelend optreden. Inmiddels zijn we bij magazine nummer 14 en nummer 15 verschijnt op vrijdag 1 december.

Staantribune is opgericht door zo’n twintig journalisten, fotografen en vormgevers die elkaar via Twitter hebben ontmoet. We zijn met helemaal niks begonnen, zonder uitgever, zonder financiële middelen, maar wel met onze passie voor voetbal, enthousiasme,  veel doorzettingsvermogen en kwaliteiten.


De groei van Staantribune is enorm. De oplage is inmiddels opgeschroefd naar 10.000 exemplaren, het magazine is verkrijgbaar bij meer dan 1.000 verkooppunten in heel Nederland (en natuurlijk online) en in België, de website trekt maandelijks 70.000 unieke bezoekers (en 700.000 pageviews) en meer dan 15.000 mensen volgen Staantribune via Facebook, Twitter en/of Instagram. Ook hebben ruim 1.500 mensen een abonnement afgesloten op Staantribune.

Maar we zijn er nog niet! Voor het voortbestaan van Staantribune is het van groot belang dat we voor het einde van 2017 2.000 abonnees hebben. Wil jij Staantribune meehelpen verder te groeien en onze droom uit te laten komen? Steun Staantribune dan door nu abonnee te worden.

Daarmee geniet je van vele voordelen, zoals: