De nieuwe Staantribune Podcast staat online! In aflevering 7 praten oud-trainer Aad de Mos en Joris Kaper, schrijver van de biografie van Nii Lamptey, over de carrière en het leven van het ooit grote talent van Anderlecht en PSV.

De Mos maakte als trainer Nii Lamptey mee bij Anderlecht en PSV en liet de Ghanees debuteren bij de Belgische ploeg. Hoe kan het dat zo’n groot talent de verwachtingen niet waar wist te maken?

Luister de Staantribune podcast #7 nu viaSpotify‬, iTunes en Soundcloud.

Een moeilijke jeugd, nauwelijks scholing, blessures en een foute spelersmakelaar zorgen ervoor dat Lamptey niet de carrière krijgt die hij verdient. Maar ook het verlies van twee van zijn kinderen en een fout huwelijk dragen bij aan zijn persoonlijke drama. Bovendien komt hij er na een huwelijk van negentien jaar achter, dat de drie kinderen die hij heeft met zijn vrouw, niet zijn biologische kinderen zijn. Een slepende rechtszaak volgt en Nii geeft toe zelfmoord overwogen te hebben.

Nii Lamptey – De Vloek van Pelé is nu te bestellen

Komende weken besteden we aandacht aan het boek Nii Lamptey – De Vloek van Pelé van Staantribune-redacteur Joris Kaper. Het boek vertelt het verhaal over het bizarre leven en de voetbalcarrière van de oud-speler van onder meer Anderlecht en PSV.