mockup_cover_nr03

“Schalke is een club voor en van het volk. De mensen hebben bijna niks, maar ze hebben wel Schalke. Het is echt een soort bindmiddel. De club probeert dat natuurlijk te vermarkten, dat is een strategie. Maar het is ook echt zo”, zegt Klaas-Jan Huntelaar in het nieuwe nummer van Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur. “Uiteindelijk bepaalt het publiek dat. Anders zou het zich van de club afkeren. Dat is het mooie. Supporters geven applaus of ze pakken zakdoekjes. En dan houdt het op. Zo is het voor de spelers, maar ook voor de club. De supporter zit altijd aan de knop: wegwezen of blijven. Publiek heeft echt de macht, en zeker bij Schalke 04.”

Staantribune vroeg de spits van Schalke 04 hoe hij de voetbalcultuur beleefde in de vier competities waar hij speelde. Wat volgde was een openhartig gesprek over onder meer de Italiaanse volksaard, de Spaanse leefstijl, de Duitse media en zijn speciale band met supporters.

In het derde nummer van Staantribune staat ook een reportage over Boca Juniors, dat onder aanvoering van ‘verloren zoon’ Carlos Tévez deze week voor het eerst in vier jaar kampioen van Argentinië werd.

Benieuwd naar meer? De komende dagen zullen wij elke middag een teaser van het nieuwe magazine online zetten. Hou deze website en de accounts van Staantribune op Facebook, Twitter en Instagram dus in de gaten.

Jaarabonnement mét korting
Als je via deze link een jaarabonnement afsluit op Staantribune, ontvang je vijf euro korting. In plaats van € 44,95 betaal je dan € 39,95. Deze actie geldt tot en met donderdag 19 november. Abonnementhouders ontvangen het nieuwe nummer op vrijdag 27 november.

De redactie van Staantribune

mockup_tevez_nr03