De Nederlandse uitsupporter moet het nog altijd stellen met belabberde uitvakken en allerlei restricties. In de eredivisie steeg het aantal duels met combiregelingen of zelfs verboden vorig seizoen tot 90 procent, terwijl het gemiddeld aantal uitfans licht daalde naar 327. Voor velen zijn juist de uitsupporters een cruciaal element bij het stadionbezoek. Supporters, beleidsbepalers én KNVB willen weer ouderwets volle uitvakken. “Het streven is om het aantal combiregelingen te laten dalen”, aldus een KNVB-woordvoerder. Dat blijkt uit een onderzoek in het tweede nummer van Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, dat vandaag is uitgekomen.

mockup_cover_nr02

In Staantribune #2 staat ook een reportage over het Poolse Lodz, ooit een bloeiende textielstad met twee clubs, LKS Lodz en Widzew Lodz, die tot de elite van het Poolse voetbal behoorden. Verder bezocht Staantribune de derby van Twente en het toernooi voor clubloze voetballers. Ook Jurgen Vantomme, fotograaf van briljante veldjes, Club Atlético Atlanta, de joodse club van Buenos Aires, het plakboek van Robin van Persie, de historische UEFA Cup-ontmoeting tussen Vitesse en Real Madrid en een achtergrondartikel over voetbal in Limburg, komen in dit nummer aan bod.

Bestellen
Nummer 2 is los te bestellen, maar het is ook mogelijk een abonnement op Staantribune af te sluiten. Dit kan met inbegrip van dit tweede nummer of vanaf het volgende nummer. Het is ook mogelijk een abonnement af te sluiten met Staantribune nummer 1 er nog bij. Kijk voor meer informatie onder het kopje Abonneren (ook voor abonnementen naar het buitenland). Het magazine is ook verkrijgbaar bij bijna duizend verkooppunten in Nederland.

Belgische lezers kunnen zich voor een los exemplaar wenden tot Dagbladhandel de Mus, St. Martinusstraat 74, Retie (tussen Eindhoven en Antwerpen). Neem voor verzendingen van losse exemplaren naar/binnen België contact op via info@demus.be. Liefhebbers uit andere landen kunnen een e-mail sturen naar info@staantribune.nl.

mockup_argentinie_nr02

mockup_Lodz_nr02

mockup_Vitesse_nr02

mockup_derby_nr02