In het Staantribune Museum wordt regelmatig iets ‘bijgezet’. Heb jij een bijzonder item met een leuk verhaal erbij? Stuur dan een mail mét foto van het voorwerp naar info@staantribune.nlDeze week: het Upper Deck Panini-album van Staantribune-redacteur Thomas Rensen.

Langzaam vult mijn tijdlijn op Twitter zich weer met Panini-plakkers. Oranje doet niet mee aan het WK in Rusland deze zomer, toch weerhoudt het de verzamelaars niet van het plakken. Iedere keer krijg ik ook de neiging om mee te doen, maar vaak weet ik me te beheersen. Ik heb daarvoor nog teveel niet-complete Panini-albums in de kast staan. Albums waar nog zo’n acht plaatjes in missen. Albums met halve teamfoto’s en zonder Warry van Wattum.

Vooral in de jaren negentig, mijn jeugd, was ik vaak in de winkel te vinden om nieuwe plaatjes te kopen. Voor het WK van 1994 in de Verenigde Staten kwam er iets nieuws. Iets anders. Er kwam een Upper Deck album. Typisch Amerikaans natuurlijk, maar ik was van het begin af aan fan. Dit waren geen stickers, maar kaartjes. Met foto voorop en wat informatie achterop. Er waren ook heel glimmende 3D-variaties en zelfs de topscorer van WK ’90, held Totò Schillaci, had een kaartje. Ook al was het duidelijk dat hij niet meer geselecteerd zou worden voor het Italiaanse team.

Laatst kwam ik na een verhuizing het album weer tegen. En dus blader ik langs Tomas Ravelli, via Schillaci, naar Peter Schmeichel. Van Marco van Basten heb ik zelfs drie verschillende kaartjes. Het mooiste voor mij was destijds dat het album speciale inlegvellen had, waar je de kaartjes zo in kon schuiven. Dus geen lege plekken!

Hoewel de verzameling bij lange na niet compleet is, is het album wel geheel gevuld. Zo is het een stuk leuker om door te bladeren en krijgt het na jaren in een doos eindelijk een mooie plek in mijn werkkamer.

Heb jij net als Staantribune-redacteur Thomas Rensen een bijzonder item met een leuk verhaal erbij? Stuur dan een mail mét foto van het voorwerp naar info@staantribune.nl!