In het Staantribune Museum wordt elke week iets ‘bijgezet’. De ene week schrijft een van de redacteuren van Staantribune een persoonlijk verhaal over een bepaald attribuut, de volgende week mogen jullie als lezers een voorwerp aanleveren. Heb jij een bijzonder item met een leuk verhaal erbij? Stuur dan een mail mét foto van het voorwerp naar info@staantribune.nl en misschien komt jouw item wel in het museum. 

Gazza. Al op jonge leeftijd was ik gefascineerd door het verhaal van de Engelsman. Een gek, zowel op als naast het veld. Maar ook briljant. Jammer genoeg speelde zijn loopbaan zich grotendeels af vóór ‘mijn tijd’, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg YouTube-fragmenten en boeken te vinden over de Engelsman.

Tijdens een reisje naar Londen, een aantal jaar geleden, kwam ik een vintage boekenwinkeltje tegen. We waren onderweg naar The Den, het stadion van Millwall. We hadden er een rondleiding geregeld, maar het echte hoogtepunt van de dag kwam voor mij in die boekenhandel. Helemaal achterin het winkeltje, verscholen achter een aantal andere, onder het stof bedekte boeken, stond een boek over Paul Gascoigne. Voor een liefhebber van voetbalboeken natuurlijk een must have.

De medewerker achter de kassa keek me een beetje beduusd aan toen ik aan kwam lopen met het boek. “Where did you find that one?” Zelfs de medewerkers wisten blijkbaar niet dat het boek in de winkel stond. Ik had het stof er net vanaf gehaald, toen de eigenaar van de zaak erbij kwam. Die vertelde dat het bijna tien jaar geleden was dat ze dat boek verkochten. Als beloning voor mijn speurwerk besloten ze me het boek gratis mee te geven.

Een boek met een bijzonder verhaal. Helaas vond ik verder niets meer in het kleine winkeltje, sportboeken waren er schaars. Maar tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik er naar binnen ben gelopen.

In het Staantribune Museum wordt elke week iets ‘bijgezet’. De ene week schrijft een van de redacteuren van Staantribune een persoonlijk verhaal over een bepaald attribuut, de volgende week mogen jullie als lezers een voorwerp aanleveren. Heb jij een bijzonder item met een leuk verhaal erbij? Stuur dan een mail mét foto van het voorwerp naar info@staantribune.nl en misschien komt jouw item wel in het museum.