In de donkerbruine kroeg van oud-voetballer Joop van Maurik in Utrecht werd vandaag precies vier jaar geleden het online ‘nulnummer van Staantribune gepresenteerd. Van Maurik lanceerde het magazine met een druk op de muisknop en voormalig profvoetballer en volkszanger John de Bever gaf een wervelend optreden.

Vier jaar na de lancering zijn er, inclusief het papieren nulnummer, maar liefst 21 magazines en vier boeken – ‘Glorious Hearts’ en ‘Van Middlesbrough naar Millwall’, ‘Pot 6 – Op bezoek bij de voetbaldwergen van Europa’ en ‘Voetbalstad Liverpool’ (verschijnt zaterdag 8 december) – onder de Staantribune-vlag verschenen, was Staantribune actief op tv bij Ziggo Sport en hebben we enige succesvolle voetbalevenementen georganiseerd, waaronder De Dag van de Verdwenen Clubs en de grote voetbalshirtstentoonstelling ooit, Shirts of Cult, more than just a football shirt.
IMG_3271
DSC_4386
Hoofdredacteur en mede-oprichter Jim Holterhuës: “Ik ben er ongelooflijk trots op wat we binnen vier jaar op eigen kracht hebben bereikt, terwijl we met niks zijn begonnen. De groei van Staantribune vormt voor mij het bewijs dat je alles kunt bereiken, zolang je maar met passie, enthousiasme, kwaliteit en vooral veel doorzettingsvermogen ergens voor gaat.”

Onstaan
Staantribune is opgericht door zo’n twintig journalisten, fotografen en vormgevers. Holterhuës: “De meeste redacteuren zijn al jaren in de journalistiek werkzaam, maar ik vind het ook leuk dat Staantribune een kweekvijver is voor jong talent. Wat ons bindt is dat we allemaal grote voetballiefhebbers zijn, die weten wat onze doelgroep leuk vindt. De meeste redacteuren zijn bovendien zelf fanatiek supporter van een club.”

Nulnummer
Het nulnummer, dat dus vier jaar geleden werd gelanceerd, werd lovend ontvangen door media (onder andere in AD en de Volkskrant) en lezers en werd dertigduizend keer online bekeken. De papieren versie die enige tijd later verscheen, was binnen enkele weken uitverkocht.

Inmiddels is het magazine verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten in heel Nederland en natuurlijk online. Ook volgen meer dan 20.000 mensen Staantribune via Facebook, TwitterInstagram en YouTube.

DSC_4391

Droom
Holterhuës: “We leven nog steeds in een soort droom. Toch verbaast het me niet dat Staantribune zo enorm is gegroeid, want de reacties van volgers en lezers zijn vanaf het begin erg enthousiast geweest. We zijn in de afgelopen vier jaar niet stil blijven zitten, maar juist nog méér gaan doen. In 2019 brengen we uiteraard weer zes magazines uit plus een aantal boeken en we willen weer een aantal voetbalevenementen organiseren. Ook hebben we nog enige verrassingen in petto, die we binnenkort bekendmaken.”

Namens alle medewerkers van Staantribune: hartelijk dank voor je support!

Wil je Staantribune ook steunen? Word dan abonnee!