Staantribune_nr0.indd

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, ziet aanstaande donderdag (4 december) het levenslicht. Het nieuwe magazine kijkt op een andere manier naar voetbal. De artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf.

Zo heeft Staantribune onderzoek gedaan naar de prijzen van ticketing en catering bij alle profclubs in de Eredivisie en Jupiler League, met verrassende resultaten. In het eerste nummer staat ook een achtergrondverhaal over de nationale ploeg van Eritrea, die nu in Nederland woont en voetbalt. Verder ging een redacteur een avondje op stap met John de Bever, de oud-zaalvoetbalinternational en voormalig Dordrecht-speler die tegenwoordig aan de weg timmert als volkszanger. Ook de Siciliaanse derby tussen Palermo en Catania, Argentijnse voetbalsupporters en een fotoreportage over het gevallen Portsmouth komen aan bod.

In Staantribune draait het vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Het magazine is een initiatief van meer dan dertig professionele journalisten, fotografen en vormgevers, maar bovenal liefhebbers met een diepgewortelde passie voor voetbal. Hoofdredacteur Jim Holterhuës: “Voetbal is meer dan alleen de negentig minuten op het veld. Dat willen wij met Staantribune laten zien.”

De presentatie van het nieuwe magazine vindt plaats in het authentieke Utrechtse café van oud-voetballer Joop van Maurik, waar de redactie van Staantribune geregeld vergadert.