Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, en FC Afkicken, hét online voetbalkanaal van Nederland, bundelen de komende twee weken hun krachten tijdens ‘het andere WK’: de ConIFA World Football Cup 2018. Het toernooi vindt plaats in Londen van 31 mei tot en met 9 juni.

De Confederation of Independent Football Associations (ConIFA) organiseert sinds 2014 een tweejaarlijks WK voor voetbalbonden die niet aangesloten zijn bij de FIFA. Het zijn de bonden van onder meer niet-erkende landen, autonome regio’s, staatloze volkeren en minderheden. Aan het WK doen zestien teams mee: Barawa, Ellan Vannin, Tamil Eelam, Cascadia, Abchazië, Noord-Cyprus, Kárpátalya, Tibet, Padanië, Szekler Land, Tuvalu, Matabeleland, Panjab, United Koreans in Japan, West-Armenië en Kabylië.

In 2016 deed Staantribune, als enige Nederlandse medium, al verslag van het toernooi vanuit Abchazië, toen het thuisland de World Football Cup won. Een uitgebreid artikel hierover stond in Staantribune #7. Voor deze editie doen Staantribune en FC Afkicken gezamenlijk verslag van dit unieke toernooi. In de aanloop naar het WK en tijdens het toernooi zullen de redacties items maken over de deelnemende teams en rondom de wedstrijden.

Voor meer informatie rondom de ConIFA World Football Cup 2018:
Staantribune: www.staantribune.nl/conifa
FC Afkicken: www.youtube.com/fcafkicken