Vandaag valt Staantribune nummer 9 op de mat bij alle abonnees. Als je het ‘0-nummer’ – dat twee jaar geleden in december uitkwam – meerekent, hebben we inmiddels tien magazines uitgebracht. Tien! Met keihard werken en veel doorzettingsvermogen, want zo vanzelfsprekend als het lijkt – effe een blaadje maken – is het niet. Staantribune is in twee jaar enorm gegroeid, maar nog lang niet uitgegroeid. Dagelijks komen er nieuwe abonnees bij, deze website trekt maandelijks bijna 50.000 unieke bezoekers en meer dan 10.000 mensen volgen Staantribune via Facebook, Twitter en Instagram.

Wij willen jullie, onze trouwe lezers en volgers, bedanken voor je steun. En we willen ook graag wat terugdoen. Zo kregen leden van Staantribune al gratis toegang tot het Total Football Festival (TFF) op 26 november, waar dit magazine werd gepresenteerd. Ook verloten we regelmatig kaarten voor andere evenementen, dvd’s of boeken onder onze abonnees. In 2017 willen we zelf een voetbaldag organiseren, die geheel in het teken zal staan van Engels voetbal. Voor leden van Staantribune is de toegang uiteraard gratis. Meer informatie maken we te zijner tijd bekend op de website, in het magazine, via onze socialmediakanalen en in de digitale nieuwsbrief, waarop je je kunt abonneren via deze website.

Dossier Spanje
Het TFF stond in het teken van Spaans voetbal en in dit nummer besteden we dan ook veel aandacht aan voetbal in het land waar Johan Cruijff en Ronald Koeman furore maakten. Zo bezochten we onder meer de vriendelijke Baskiu derby tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad, spraken we met journalist Edwin Winkels over de Spaanse voetbalcultuur en gingen we langs bij Rayo Vallecano, Eibar en Leganés.

Verder bezocht ras-Ajacied Menno Pot ‘undercover’ de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in het hol van de leeuw. Voetballegends stelde een artikel samen over eenmalige internationals en net als twee jaar geleden deed Staantribune onderzoek naar de prijzen van onder meer seizoenkaarten, losse tickets, een biertje, het wedstrijdshirt en andere zaken bij alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs, met verrassende resultaten.

Bestellen
Je kunt het magazine los bestellen in de webshop (ook verkrijgbaar in pakketten met andere magazines). Het magazine is ook verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België.

In de webshop vind je ook diverse Staantribunepakketten voor slechts €24,95 (inclusief verzendkosten). Of word gewoon lid van Staantribune en ontvang elke editie automatisch op de mat, nu met ‘Glorious Hearts, een seizoen met Heart of Midlothian’ als gratis welkomstgeschenk!

Veel leesplezier!