In Staantribune nummer 7, die vandaag (29 juli) is verschenen, veel aandacht voor supportersbeleving. Zo denkt journalist Eric de Jager terug aan zijn jaren als seizoenkaarthouder in De Meer, het stadion dat Ajax twintig jaar geleden verliet voor de Amsterdam ArenA. Ook schreef redacteur Matthijs Keuning een achtergrondartikel over uitsupporters en de manier waarop zij afgelopen seizoen hun favoriete club achterna reisden. Een ander hoogtepunt is het persoonlijke verhaal van Remco Regterschot over Café De Vrolijkheid, het ‘tweede huis’ van veel supporters van PEC Zwolle, en eigenaresse Ria Dijk die voor veel Zwollenaren een tweede moeder was.

Ook buitenlandse onderwerpen ontbreken niet in dit nummer, zoals een reportage over voetbalstad Leipzig, een interview met schrijver Herman Brusselmans – die ooit door een Belgisch international als “de toekomst van het Belgische voetbal” werd bestempeld – en er wordt uitgebreid aandacht besteed aan The Old Firm, die komend seizoen weer op het programma staat. Onderzoeker James M. Dorsey komt aan het woord over voetbal in het Midden-Oosten en voetbalnomade André Krul vertelt over zijn opmerkelijke carrière, die voerde langs clubs in onder meer Malta, Colombia, Puerto Rico en Japan.

Uiteraard zijn er de vaste rubrieken, zoals Het Plakboek (dit keer van Spartaan Thomas Verhaar), De Wedstrijd (over de Europese uitwedstrijd van Willem II tegen Spartak Moskou in de Champions League), Voetbal & Muziek (over FC St. Pauli) en de columns van Frank Heinen en RKC-spits Johan Voskamp. En dat alles gelardeerd met schitterende foto’s van onder anderen Marco Magielse, Hans van der Meer en Andy Zuidema en illustraties van Johan Visser, in een stijlvolle vormgeving.

Abonnement met gratis boek!
Nog geen lid van Staantribune? Dan hebben nu een mooie aanbieding voor je. Als je een jaarabonnement van € 49,95 afsluit, ontvang je een exemplaar van het boek Glorious Hearts, een seizoen met Heart of Midlothian (zolang de voorraad strekt!). Profiteer van deze korting van ruim € 20 en ga nu naar www.staantribune.nl/wordlid.

Je kunt het magazine ook los bestellen in de webshop. Het magazine valt binnen twee werkdagen op de mat.