Staantribune nummer 20 staat geheel in het teken van voetbalshirts. Je kunt het magazine nabestellen in de webshop.

Voor dit nummer spraken we onder anderen met oud-international Jan Vennegoor of Hesselink over zijn passie voor voetbalshirts, stelden we een Top 25 van Klassieke Voetbalshirts samen en komen verzamelaars van bijzondere Ajax- en Feyenoord-tenues aan het woord.

Verder interviewden we Jürgen Rank, de hoofddesigner van adidas, kom je alles te weten over de opkomst en ondergang van het Britse sportmerk Admiral én hoe het Deense merk hummel in Nederland terechtkwam. Daarnaast spraken we een Schotse verzamelaar die alle landenshirts in zijn bezit heeft en brachten we een bezoek aan de mannen achter Classic Football Shirts in Manchester, die ook te gast waren tijdens onze shirtstentoonstelling. Ook doken we in stoffige Italiaanse fotoarchieven voor een schitterende fotobijdrage van het stijlvolle merk Ennerre, dat eind jaren tachtig/begin jaren negentig furore maakte in de Serie A.

Met bijdragen van meesterfotografen Stuart Roy Clarke en Marco Magielse en illustraties van Emilio Sansolini, die ook de fraaie cover verzorgde.

Je kunt het magazine nabestellen in de webshop.

Bekijk hier een voorproefje in elf seconden: