Omdat het precies dertig jaar geleden is dat het Nederlands Elftal in Duitsland Europees kampioen werd, staat Staantribune nummer 18 voor een deel in het teken van dat succesvolle toernooi. Zo gingen we op zoek naar het Utrechtse voetbalverleden van topscorer Marco van Basten, spraken we met Gerald Vanenburg en de ietwat vergeten selectiespeler Wilbert Suvrijn en bezochten we het Olympiastadion in München, om op dezelfde plek te staan waar Van Basten in de EK-finale zijn wereldgoal maakte.

Naast artikelen over het EK hebben we ook andere verhalen, zoals over KV Mechelen dat dertig jaar geleden de Europa Cup voor Bekerwinnaars won in de finale tegen Ajax. Ook gingen we mee met de langste awayday van Europa, bezochten we de derby van Huizen en de beruchte wijk Moss Side voor een verhaal over Maine Road, het oude stadion van Manchester City.

Een voorproefje van het magazine in elf seconden:

Verder onder meer:

  • Een bijzondere foto reportage van dug-outs
  • Top 5 Snorren tijdens het EK 1988
  • Reportage in Gibraltar
  • Het Tibetaanse voetbalelftal
  • Reportage FC Sheriff Tiraspol
  • Columns van Johan Voskamp en Frank Heinen
    en nog veel meer!

Met uniek fotomateriaal van onder meer Marco Magielse en Stuart Roy Clarke en illustraties van Emilio Sansolini.

Je kunt Staantribune #18 bestellen in de webshop! Ook is het magazine verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België.

PS: Kun je niet genoeg krijgen van het EK 1988? Kom dan op zaterdag 9 juni naar het Staantribune Voetbalfestival ‘Remember 88’, bij EDO in Utrecht, de eerste club van Marco van Basten. Meer informatie op www.staantribune.nl/remember88.