Heb jij, net als Staantribune-volger Marcel Meijer, een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op deze website geplaatst.

Na Kerstmis is Pasen de uitgelezen mogelijkheid voor een mooi voetbalweekend in Engeland. Voor ons stond op maandag Tweede Paasdag de wedstrijd Sheffield United – Bradford City op het programma.

Sheffield United, opgericht in 1889, kreeg zijn bijnaam The Blades door de aanwezigheid van de staalindustrie in Sheffield. Hoewel de staalproductie door de jaren heen minder en minder is geworden is de bijnaam The Blades echter voor eeuwig aan Sheffield United verbonden. De supporters zelf spreken ook wel over gewoon ‘United’, wat overigens niet meer dan terecht is daar Sheffield de eerste club in Engeland was die ‘United’ in zijn naam verwierf.

Door het vroege tijdstip van de wedstrijd (kick-off 12.15 uur) stonden we al om 9.00 uur op Manchester Piccadilly om de trein richting staalstad Sheffield te pakken. Alleen deze treinreis is al meer dan de moeite waard. Dwars door Peak District National Park bracht de trein ons in een klein comfortabel uurtje in Sheffield.

Sheffield United - Bramall Lane Sheffield United - Bramall Lane Sheffield United - Bramall Lane

Vanaf het station was het een kleine tien minuten lopen naar Bramall Lane. Sheffield stond voor aanvang van deze wedstrijd stevig aan kop in League One en vooraf hadden we zelfs de kans om getuige te zijn van een kampioenswedstrijd. Echter gooide Oldham Athletic wat roet in het eten door te winnen van Bolton Wanderers, waardoor Sheffield, zonder te spelen, zaterdag al kampioen was geworden van League One.

Na het ophalen van de kaartjes en een bezoek aan de fanshop stond traditiegetrouw het stadionrondje op het programma. Bramall Lane viel ons van de buitenkant niet tegen. Het stadion lag dicht tegen een woonwijk aan en rondom zagen we genoeg pubs aanwezig voor een pint. Ondanks het vroege tijdstip liepen de straten rondom Bramall Lane vol en zagen we de The Blades-supporters uitgelaten de eerste pints wegtikken (half elf in de ochtend). Vandaag moest het kampioenschap gevierd worden en dat was ons al snel duidelijk.

Sheffield United - Bramall Lane Sheffield United - Bramall Lane Sheffield United - Bramall Lane

Meegezogen door de uitgelaten sfeer besloten we op tijd naar binnen te gaan. Via turnstile 59 kwamen we op een soort binnenplaats terecht waar we onder genot van een pint de gesprekken tussen fans over de promotie opvingen. Vorig seizoen eindigde de club nog als elfde, dus dat de The Blades dit jaar de titel zouden gaan pakken, was voor aanvang van het seizoen niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Ondanks dat het kampioenschap al binnen was, besloot United om van de wedstrijd zelf ook een feestje te gaan maken. Met redelijk goed voetbal werden de kansen tegen Bradford, dat nog speelt voor een plaats in de play-offs voor promotie, optimaal benut en eindigde de wedstrijd in een klinkende 3-0 overwinning. Na het fluitsignaal waren we nog getuige van een ware pitch invasion en ondanks dat omroeper zijn best deed iedereen op de tribune te houden, knepen de stewards een oogje toe en zagen we jong en oud hun kans pakken om het heilige gras (en spelers) aan te raken.

En zo hoort het natuurlijk ook.

Marcel Meijer
Staantribune-volger

Heb jij, net als Staantribune-volger Marcel Meijer, een groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op deze website geplaatst.