Het clublied van Harkemase Boys, dat vandaag haar zeventigste verjaardag viert, kent een aantal zinnen die typerend zijn voor de club, haar historie en het verwachtingspatroon richting de spelers. Een van die spelers luistert naar de naam Oebele Schokker.

‘Striid en karakter stean foarop’

Oepie kan niet stuk bij de club. En terecht overigens. Hij leerde het spelletje bij Udiros uit Nieuwehorne, een klein plaatsje waar hij momenteel nog steeds woont. Via SC Joure belandde de rijkelijk bedeelde technicus in 2007 in Harkema. Het dorp waar hij, na een uitstap met wisselende resultaten bij SC Cambuur en FC Emmen, eind 2014 thuiskwam.

De onbevangenheid is terug bij Schokker en mede dankzij zijn inbreng promoveerden de Harrekieten afgelopen seizoen naar de nieuwe Derde Divisie. En waar je een voetballende Schokker louter kunt begeleiden met een klassiek stuk, staat in voetbalbolwerk Harkema vooral het levenslied centraal.

Van harte gefeliciteerd, boys!

Lees het volledige artikel over Harkemase Boys en sterspeler Oebele Schokker in Staantribune #4. Je kunt het magazine nabestellen in de webshop.
NB: er is nu een speciale aanbieding voor nieuwe abonnees met het boek ‘Glorious Hearts’ als gratis welkomstgeschenk!