Reading treedt morgen in de wedstrijd tegen Blackburn niet aan in het klassieke blauw-witte shirt, maar in blauwe shirts met bomen erop. “Schande”, zullen puristen zeggen, maar in dit geval is het juist geweldig.

Ryan7Enige maanden geleden bezochten enkele spelers van Reading een lokale school. Daar zagen ze een ontwerp hangen van een Reading-shirt met iepen (Reading speelde vroeger op Elm Park en de iep kwam ook in het logo voor).

Het ontwerp was van Ryan Duval, een veertienjarige jongen met de dodelijk spierziekte van Duchenne. Reading-aanvoeder Jem Karacan vroeg aan Ryan of hij het ontwerp mocht meenemen. Hij speelde het door aan de club. Reading vroeg vervolgens aan kledingsponsor Puma of het mogelijk was om het shirt daadwerkelijk te ontwerpen.

Een paar maanden later bezocht Karacan de school opnieuw en verraste Ryan met het shirt. Bovendien hoorde de jongen dat Reading eenmalig in zijn shirt ging spelen en dat is morgen tegen Blackburn Rovers. Na de wedstrijd zullen de gedragen shirts per opbod worden verkocht. De opbrengst gaat naar de school voor maatschappelijke projecten. De shirts zijn nu al een hit en veel fans hebben de club gevraagd om ze in de clubshop te verkopen.

Op Twitter te volgen via #RyansRoyals

Ryan1

Ryan8

Ryan6

Ryan5

Ryan4

Ryan3

Ryan2