Afgelopen weekend werden in (Sint-Jans-)Molenbeek mensen opgepakt die mogelijk te maken hebben met de gruwelijke aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. Een schril contrast met het voetbalfeest in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek van woensdag 11 november. Daar liep iedereen vrolijk door elkaar. Blank, zwart, getint, jong, oud: ze kwamen allemaal om te vieren dat RWDM weer leeft. En voor het eerst sinds jaren weer in het stadion speelt waar het thuishoort.

06rwdm

Er was weliswaar slechts één tribune opengesteld voor het publiek, maar die was goed gevuld. Vierduizend luidruchtige supporters kwamen op de wedstrijd tegen SK Halle af. In de vierde klasse. Op de nationale vrije dag kijken naar een wedstrijd die voor een neutrale supporter niet om aan te zien was. Een verschrikkelijk aardappelveld, spelers met meer beperkingen dan mogelijkheden en een passende 0-0 op het eind. Toch werd er op het veld en de tribune uitgebreid feest gevierd na het laatste fluitsignaal. Het was ontroerend: de resultaten doen er nog niet toe bij RWDM, de blijdschap over het herrijzen van deze volksclub is daarvoor nog te groot. Als je uit de dood opstaat, zeur je niet over een schrale 0-0.


00rwdm01rwdm02rwdm03rwdm04rwdm 05rwdm  07rwdm08rwdm09rwdm10rwdm11rwdm12rwdm13rwdm14rwdm15rwdm16rwdm17rwdm18rwdm19rwdm20rwdm21rwdm22rwdm