Kroatië werd in 1990 een onafhankelijk land en vrijwel tegelijkertijd kreeg het ook zijn eigen nationale voetbalelftal. In oktober van dat jaar was het dan zover: voor het eerst speelde Kroatië een interland, tegen de Verenigde Staten. Twee jaar later werd het elftal van bondscoach Stanko Poklepović toegelaten tot de FIFA. Sindsdien speelt Kroatië in de bekende rood-wit geblokte shirtjes, voor het eerst in de eerste officiële interland in en tegen Australië.

In 1996 plaatste het Kroatische elftal zich voor het eerst voor het Europees kampioenschap, met sterren als Jarni, Prosinečki, Šuker en Boban. Een nieuwe lichting talentvolle Kroatische voetballers, zoals Slaven Bilić, Alen Bokšić en Dario Šimić, complementeerde het team.

Nu het Nederlands Elftal er deze zomer niet bij is, weten veel mensen nog steeds niet welk land ze in Rusland moeten supporten. De mensen van COPA hebben echter niet stilgezeten en hebben voor ieder land dat wel actief is een collectie van retro shirts, vesten en T-shirts ontworpen. Kies je voor een van de favorieten, zoals Duitsland, Engeland, Argentinië of Spanje? Of kies je voor een laagvlieger, zoals Peru, Nigeria, Panama, Marokko of Japan? Als je de keuze al wel hebt gemaakt, kun je bij COPA ook nog je favoriete tijdperk kiezen. Wij bieden retroshirts aan van de vroege jaren vijftig tot de jaren negentig. Waar je ook voor kiest: met de landenkleding van COPA sta je deze zomer vooraan! Check hier alle kleding.