Het bijwonen van een thuiswedstrijd van PSV is het duurste ‘dagje voetbal’ in Nederland. De bezoeker van het Philips Stadion is 34 euro kwijt voor het goedkoopste kaartje, een biertje en een broodje in het stadion. PSV heeft ook de duurste seizoenkaarten in de goedkoopste prijscategorie: 270 euro, terwijl je bij concurrenten Ajax en Feyenoord respectievelijk 222,50 en 248 euro betaalt voor de goedkoopste seizoenkaart (voor een volwassene, zonder kortingen e.d.). Het goedkoopst is een bezoek aan een wedstrijd van Jong Ajax, voor slechts 10 euro bij elkaar. Het duurste dagje uit in de Jupiler League is een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda voor 22,90 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Staantribune onder alle profclubs in de Eredivisie en Jupiler League.

Twee jaar geleden was een dagje FC Twente met 34,65 euro nog het duurst van Nederland, maar in een tijd van financiële malaise besloten de Tukkers de prijzen van de toegangskaartjes fiks goedkoper te maken. “Wij vonden dat de prijzen echt te ver waren doorgeschoten”, vertelt FC Twente-woordvoerder Richard Peters in de nieuwe Staantribune. “We hebben uitvoerig gepraat met onze supportersverenigingen en het prijsniveau vergeleken met andere clubs, zowel in binnen- als buitenland. Daarom is besloten tot een prijsverlaging op de losse kaartverkoop.”

Meer opvallende cijfers en het volledige overzicht met alle prijzen lees je in het artikel Clubs en supporters: Nederlands voetbal prima betaalbaar van redacteur Kees Leurink (met medewerking van Stefan Baars) in de nieuwe Staantribune! Nummer 9 is te bestellen via de webshop of te koop bij een van de duizend verkooppunten in Nederland en België.

In de webshop vind je ook diverse Staantribunepakketten voor slechts €24,95 (inclusief verzendkosten). Of word gewoon lid van Staantribune en ontvang elke editie automatisch op de mat, nu met ‘Glorious Hearts, een seizoen met Heart of Midlothian’ als gratis welkomstgeschenk!