Om de lancering van deze website te vieren, vroeg de redactie van Staantribune aan bezoekers om het verhaal achter hun favoriete staantribune in te sturen. Uit talloze inzendingen moest de Staantribune-jury een lastige keuze maken. Uiteindelijk besloot zij unaniem om de inzending van Robert Breukers te belonen met het FootballCulture-shirt van de legendarische staantribune van het stadion van Royale Union Saint-Gilloise (België). Moaners’ Corner van het Kingfield Stadium van Woking FC (Engeland) is zijn favoriete staantribune.

Robert schreef:
“Naast de mensen die de naam Moaners’ Corner eer aan doen, hebben wij, Nederlandse Woking FC-fans, hier vreugde (kampioenschap Conference South) en verdriet (missen van de play-off finale en nederlaag tegen aartsrivaal Aldershot) meegemaakt. Bij Woking ben je vrij om te staan of zitten waar je wilt. De ene helft van de wedstrijd is het zo druk als op onderstaande foto.”
image001

“Wanneer Woking aan de kant van Moaners’ Corner moet scoren, puilt onze staantribune uit. Zie foto hieronder.”

image002

“Daarnaast loopt de grensrechter hemelsbreed 2,5 meter van de mensen op de tribune af, wat altijd garant staat voor een flink portie (leed)vermaak.”

Robert, gefeliciteerd, het t-shirt is onderweg!