Er zijn romantici die door heel Europa trekken. Op zoek naar vervallen grounds. Onkruid, liefst zo hoog mogelijk. Gebladderde verf, verroest ijzerwerk, afgebrokkeld beton. Overal mos. Liefde voor oud met karakter. Ik kan erg genieten van de foto’s van Stadiongebod, Tribuneklanten, Martijn Mureau en Marco ‘De Afbeelding’ Magielse.
img_7562Al ruim vijfendertig jaar bezoek ik ieder weekend de amateurvelden in mijn regio. Als speler en sinds een seizoen of acht ook als voetbalvader. Steeds meer verenigingen vernieuwen. Strakke kunstgrasvelden, gegalvaniseerde omheining, keurig straatwerk, moderne inrichting in de kantine. Mooi en efficiënt, maar zonder ziel. Ik was in de veronderstelling dat ik alle clubs in een straal van pakweg vijfenzeventig kilometer wel een keer had gezien tijdens mijn voetballeventje. Tot afgelopen zaterdag.
fullsizerender-6
Ik reisde mijn zoontje achterna, wedstrijd tegen DEVO uit Bosschenhoofd. Slechts een klein kwartiertje van huis. Toch nog nooit geweest. Onder de rook van vliegveld Seppe. Pruttelende sportvliegtuigjes, onzichtbaar door de mist. Een houten kantine, de scheidsrechter die helpt koffie schenken in de rust. Handgeschreven standenlijst aan de wand. Buiten echt gras, vertroeteld door vrijwilligers. Nostalgische zitplaatsen langs de velden. Het complex omringd door bomen. Een bewaarhoekje voor doeltjes, fietsenrekken en bankjes. Misschien ooit nog eens nodig.
fullsizerender-2
Zoonlief werd uitgeschakeld in de beker, hij baalde. Ik niet. Ik genoot van het pareltje. Zomaar in mijn achtertuin.
img_7609
img_7606
img_7575
img_7574
img_7571
img_7554
fullsizerender
fullsizerender-12
fullsizerender-11
fullsizerender-10
fullsizerender-9
fullsizerender-8
fullsizerender-7
fullsizerender-5
fullsizerender-4
fullsizerender-3