22 juli 2003, een zwarte dag voor oud-voetballer Michel Boerebach. Die dag – vandaag veertien jaar geleden – raken zijn twee zoontjes betrokken bij een auto-ongeluk in Dronten. Door een onoplettende automobilist botst de auto waarin zij zitten frontaal op een tegemoetkomende tractor. Zijn ex-vrouw Dora en een vriendje van zijn zoontjes raken zwaar gewond. Lesley overlijdt ter plaatse, Sven overlijdt drie dagen later in het ziekenhuis.

Na een aantal zware jaren heeft Boerebach, tegenwoordig assistent-trainer bij Go Ahead Eagles, zich aardig herpakt. De jaren na het ongeluk was hij naar eigen zeggen flink de weg kwijt. Hij vond dat de echte Boerebach ook was overleden. Hij probeerde allerlei manieren om het leed te verwerken en greep zelfs naar de fles.

Boerebach begon ook te schrijven. Gedichten, columns en een boek. In 2005 kwam zijn boek Nooit Meer Zaterdag uit. Hij schrijft hierin over het ongeluk, het verdriet en het langzaam omgaan met het verlies. De titel is vernoemd naar een gedicht dat hij schreef:

Het is zaterdagochtend 6 september

de D1 moet spelen en I remember

al die zaterdagmorgens met Sven en Lesley

vroeg uit de veren en dan alle drie

lekker naar het voetbal toe

Sven gelijk paraat, Les nog een beetje moe

Het tenuetje met nummer 10 in zijn tas

Sven als eerste in zijn jas

Met z’n drieën pratend over de wedstrijd

bij de kantine, net als altijd.

Les naar de kleedkamer, Sven een frikandel speciaal

Dat vonden we allemaal zo normaal.

Nu is die tijd voorbij

Zij kunnen allebei

nooit meer genieten van het leven

geen liefde meer geven

Nooit meer met z’n drieën naar het voetbal

Lieve mensen, wat een knal

Een knal die zo hard aankomt

ik ben verstomd

Van mij nooit meer een echte lach

want het is nooit meer zaterdag


Boerebach krabbelde, met vallen en opstaan, langzaam op. Met zijn nieuwe vriendin kreeg hij in 2007 een zoon, Lyns. De naam bestaat uit de eerste en laatste letters van Sven en Lesley. Hij probeert de herinnering aan zijn omgekomen zoontjes in leven te houden. In Emmeloord is een kinderboerderij vernoemd naar Sven en in Lelystad wordt ieder jaar het Lesley Boerebach-toernooi georganiseerd.

In 2013 maakte NOS-verslaggever Joep Schreuder deze reportage over Michel Boerebach.