In de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo wordt de oudste en misschien wel mooiste clásico van het continent gespeeld: Club Nacional de Football versus Club Atlético Peñarol. In het oudste WK-stadion ter wereld strijden de twee grootste clubs van het land altijd om de eer, en vaak ook om de landstitel. Redacteur Remi Lehmann, correspondent in Zuid-Amerika, maakte samen met fotograaf Bas Voorwinde een uitgebreide reportage over deze derby voor het komende magazine.

In het vierde nummer van Staantribune staan verder reportages over Racing Mechelen (cover), Parma en Partick Thistle. Ook reisden we met VV De Wâlden mee naar een uitwedstrijd op de Wadden en doken we in de vergoedingen in het amateurvoetbal. Daarnaast bevat de nieuwe editie interviews met onder meer socioloog Ramon Spaaij over voetbalsupporters en Hennie Meijer (onder andere ex-speler van Roda JC, Ajax, FC Groningen en sc Heerenveen) en een portret van Glenn Helder.

Bestellen
Als je uiterlijk donderdag 21 januari een abonnement op Staantribune afsluit of een los nummer bestelt, ontvang je de nieuwe editie vrijdag 29 januari op de mat.

NB: Belgische lezers kunnen zich voor het bestellen van een los exemplaar wenden tot Dagbladhandel de Mus: info@demus.be.

Football fans from other countries can send an e-mail to: info@staantribune.nl.

Benieuwd naar meer? De komende dagen zetten wij voorproefjes van het nieuwe magazine online. Hou deze website en de accounts van Staantribune op Facebook, Twitter en Instagram dus in de gaten.

mockup_COVER_nr04