Shirts van Johan Cruijff, Marco van Basten, Zlatan Ibrahimović, Éric Cantona, David Beckham en Josep Guardiola. Het is slechts een kleine greep uit de enorme verzameling van Jesse Rabbeljee. Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, presenteert in samenwerking met Rabbeljee van donderdag 4 oktober tot en met zondag 7 oktober de tentoonstelling: Shirts of Cult, more than just a football shirt. Plaats van handeling is het fraaie gebouw van Premium/Robey Sportswear aan de Piekstraat 71, 3071 EL in Rotterdam. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar Support Casper.

Tijdens de tentoonstelling zijn honderden klassieke, veelal wedstrijdgedragen, voetbalshirts te bewonderen. Denk aan het adidas-tricot van het Nederlands Elftal van 1988, het hummel-shirt van Denemarken van het WK 1986, het Le Coq Sportif-shirt van Argentinië van datzelfde WK, originele shirts van Feyenoord, Ajax, PSV en topclubs en minder bekende clubs uit het buitenland, van de jaren zestig tot heden.

Verzamelaar Rabbeljee organiseerde vorig jaar een vergelijkbare tentoonstelling in Londen, onder grote belangstelling van voetballiefhebbers en media. De tentoonstelling is donderdag 4 oktober geopend met een speciale avond voor genodigden.

Openingstijden:
De tentoonstelling is alleen nog morgen, zondag 7 oktober geopend, van 12.00 tot 17.00 uur. Verzamelaar Jesse Rabbeljee zal tweemaal een rondleiding geven, rond 13.00 uur en rond 15.00 uur.

Support Casper
De entree van de tentoonstelling bedraagt €5. Kaarten zijn gewoon aan de deur te koop, je hoeft dus niet vooraf kaarten online te reserveren. De opbrengst van deze tentoonstelling zal geschonken worden aan Support Casper.

Locatie
Het pand van Premium Inc, waar Robey Sportswear onder valt, is gelegen aan de Piekstraat 71, 3071 EL in Rotterdam. Het is vlakbij station Rotterdam-Zuid en er is parkeergelegenheid naast het pand.