Het is geen enkele voetballiefhebber ontgaan, West Ham United speelde gisteravond haar laatste competitiewedstrijd in stadion Boleyn Ground, in de volksmond Upton Park genoemd. Het werd er een om in te lijsten. The Hammers versloegen Manchester United met 3-2, na een bloedstollende partij voetbal. Emotioneel hard zingende supporters over bubbles, een huilende trainer en kleine kinderen van de spelers in wedstrijdshirtjes op het veld tijdens de ereronde na afloop. Fox Sports stopte hierna met uitzenden van het afscheid van het stadion.

Gelukkig zijn er op internet tientallen foto’s te vinden van deze wedstrijd en het randgebeuren. Eentje viel extra op. Ene Kimberley – ‘kimwhufc’ voor intimi – plaatste een foto vanaf een perron. Een aantal supporters van West Ham had de grootste moeite om een zojuist uit het stadion gepikt bord de trein in te krijgen. Het betrof het bord dat jarenlang bij de ‘Trevor Brooking Stand’ heeft gehangen. Brooking is een clubicoon en iemand moet op het idee zijn gekomen dat hij dit misschien iets te grote bord een mooi plaatsje in huis wilde geven. Het ziet er prachtig uit. Volwassen mannen die stuntelig een groot bord de volle trein in willen krijgen. Passen en meten met geïnteresseerde kijkers op de achtergrond. Het geluid van lachende mensen kun je er zelf bij verzinnen.

De foto vraagt om meer informatie. De mannen hebben het bord ergens van de muur getrokken, wat vast een karwei op zich was. Daarna is het meegenomen, Green Street op. Ruim vijfhonderd meter lopen naar metrostation Upton Park, onderweg kebabzaakjes, sjaaltjes- of andere prullariaverkopers passerend. Waarschijnlijk knepen de bobby’s ook een oogje dicht. Het kan ook zijn dat het bord nog een pub in is meegegaan omdat de mannen nog een laatste pint bij het stadion wilde nemen. Uiteindelijk moest het bord mee de metro in. Metrostation Upton Park is ook niet heel ruim, dus dat moet een puzzel zijn geweest. Eerst linksaf met de ingang van het metrostation al in zicht en dan helemaal omlopen, met het bord onder de arm. Eenmaal binnen de steile trap af, de overvolle metro in en de District Line volgend naar een groter station, waar overgestapt kan worden in een trein.

Uiteindelijk heeft een van de mannen de discussie gewonnen en het bord mee naar huis mogen nemen. Vanochtend werd zijn vrouw wakker en toen zij de trap afliep, zag zij opeens een megagroot bord in de gang staan. Waarschijnlijk heeft ze hoofdschuddend niks gezegd en is ontbijt gaan maken. Het bord eindigt vast ergens in een schuur of op zolder en zit over een paar maanden onder het stof. De mannen onthouden echter voor altijd het verhaal van hun reis met het bord van Upton Park naar huis. Het moet een prachtavond zijn geweest, hun laatste avond West Ham in Boleyn Ground.