Liverpool speelt morgen op Anfield tegen Chelsea, oftewel The Reds versus The Blues. Naast deze benamingen hebben beide clubs ook andere bijnamen.

Het team uit Liverpool wordt meestal The Reds genoemd, naar de kleur van het shirt. Vroeger was de bijnaam van de club The Mariniers. Het is niet moeilijk om te achterhalen waar die naam vandaan komt, want Liverpool is natuurlijk een echte havenstad. De haven bracht de stad rijkdom, maar later ook armoede. Nog altijd is de haven erg belangrijk voor Liverpool, maar honderd jaar geleden was het nog meer de levensader. In Engeland dacht iedereen meteen aan de haven, als het over Liverpool ging. De club werd ooit opgericht door een bierbrouwer, helaas is de bijnaam nooit The Boozers geweest. Daarom stond de club, naast The Reds, bekend als The Mariniers en werd het door Ogden’s Cigarettes afgebeeld als een zeeman.

Chelsea had vroeger de bijnaam The Pensioners. In het oude logo van de club was namelijk een van de beroemde ‘Chelsea Pensioners’ verwerkt. Chelsea Pensioners zijn bewoners van het Royal Hospital Chelsea, een verzorgingshuis voor soldaten uit het voormalig Britse leger, gevestigd in de wijk Chelsea in Londen. Op het moment wonen er ongeveer driehonderd oud-soldaten in het Royal Hospital Chelsea. Af en toe worden zij door Chelsea uitgenodigd voor een thuiswedstrijd.

Naast The Pensioners wordt Chelsea tegenwoordig ook vaak gekscherend Chelski genoemd. Die bijnaam ontstond toen Chelsea op 1 juli 2003 werd gekocht door Roman Abramovitsj. De Russische oligarch betaalde de tachtig miljoen pond schuld makkelijk af en na een investering van honderd miljoen pond werd Chelsea dat jaar tweede in de Premier League. 

Liverpool – Chelsea op tv!
Onze partner Ziggo Sport zendt Liverpool – Chelsea zaterdag vanaf 18:30 uur live uit op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. 

Check hier welke duels Ziggo Sport dit weekend nog meer live uitzendt.