De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om de regelgeving voor staantribunes aan te passen. Op dit moment is staan beperkt mogelijk in sommige stadions in Nederland. De wens van supporters om staand de wedstrijden te volgen, neemt echter steeds meer toe. De voetbalbond kijkt met interesse naar Duitsland, waar alle stadions grote staanvakken hebben die vaak voorzien zijn van klapstoeltjes, waardoor het staan veiliger is dan op een normale zittribune. Dat blijkt uit een onderzoek in het eerste nummer van Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, dat deze week uitkomt.Cover_01

Naast dit onderzoek staan in Staantribune #1 ook verhalen over FC Wageningen, SVV, Veendam en Haarlem, de vier verdwenen profclubs die deze maand deelnemen aan de zogeheten Tweede Divisie. Verder bezocht Staantribune de derby van Dundee en een avondwedstrijd van Atlético Madrid. Ook een interview met ‘voetbaladvocaat’ Christian Visser, een verhaal over voetbalcultuur in Argentinië en een achtergrondartikel over de voormalig Belgische topclub RWDM, die komend seizoen mogelijk een herstart maakt, komen in het magazine aan bod.

Bestellen
Wil je Staantribune #1 thuis ontvangen, maak dan € 7,95 (plus € 1,95 verzendkosten) over op rekeningnummer (IBAN) NL22 RABO 0301 0881 44 ten name van Staantribune Media B.V. Zet in de omschrijving duidelijk je voor- en achternaam, straatnaam, huisnummer (met eventuele toevoeging), postcode, woonplaats én e-mailadres. Gebruik in plaats van ‘@‘ het woordje -at- in de omschrijving. Als je twee of meer exemplaren bestelt, hoef je geen verzendkosten te betalen! Dit geldt alleen binnen Nederland. Buiten Nederland zijn de bezorgkosten € 5,90 per magazine. Als je het magazine vóór aanstaande donderdag (4 juni) bestelt, valt het uiterlijk vrijdag 12 juni op de mat.
N.B.: Achter de schermen wordt op dit moment hard gewerkt aan een webshop met betaalmogelijkheid via iDEAL.
pagina_03-4

Preview
Wil je een preview van het magazine ontvangen? Meld je dan aan voor de Staantribune Nieuwsbrief. Laat je naam en e-mailadres achter in de kolom rechts (of als je op je smartphone kijkt: geheel onderaan).pagina_01-4

Nulnummer
Eind vorig jaar verscheen het nulnummer van Staantribune, eerst online en later op papier. Dat nummer werd zeer goed ontvangen door lezers en media. Zo schreef ‘bladendokter’ Rob van Vuure in de Volkskrant een lovende recensie en voetbaljournalist Sjoerd Mossou in AD: “Staantribune is een liefdevol magazine over voetbalcultuur, met de nadruk op liefdevol. Geen geneuzel over tactiek of transfernieuwtjes, maar alles over de cultuur rond het voetbalspel.”
Bekende boekhandels in alle grote steden van Nederland verkopen inmiddels het magazine.pagina_02-3

Presentatie
De officiële presentatie van Staantribune #1 vindt aanstaande zaterdag 6 juni plaats in boekhandel Donner, Coolsingel 119 in Rotterdam. Aanvang: 14.00 uur. Voetballiefhebbers zijn van harte welkom. Toegang is uiteraard vrij toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.
cover01