Vandaag een jaar geleden overleed Hans Posthumus op 68-jarige leeftijd. Via FC Wageningen kwam de voormalig spits in 1970 bij Europa Cup I-winnaar Feyenoord terecht. Na twee jaar in Rotterdam speelde de in Harderwijk geboren Posthumus nog bij Racing Mechelen, Lierse SK en NEC. Posthumus slaagde erin om, samen met Jan Mulder en Robbie Rensenbrink, als enige Nederlander in om topscorer te worden in België. Een van zijn laatste interviews stond in Staantribune nummer 5. Posthumus: “Mijn geheim was: de situatie aanvoelen. Niet hard lopen, maar zorgen dat je bent waar je moet zijn en je op tijd strekken. Ik had ook veel ‘body’ en ik kon redelijk koppen.”unspecified-4 (1)
Zijn kranige lichaamsbouw was Posthumus, samen met de hem typerende snor, kwijtgeraakt door een chemobehandeling voor kanker. In het interview in Staantribune #5: “Twee jaar geleden ontdekten ze dat ik longkanker had, maar ik ben sinds december 2014 uitbehandeld. De longarts in het ziekenhuis had het alleen maar over palliatieve zorg. Achteraf besefte ik waarom: ik had al uitzaaiingen, weghalen kon niet meer. Ik hoop dat het nog een tijd duurt, maar ik zit te wachten op m’n dood, jongen. Een termijn kunnen ze er niet op plakken. Heb ik ook niet naar gevraagd. Met wat geluk heb je nog een paar jaar, en anders is het afgelopen. Ik héb nu al twee jaar en ik ondervind er geen last of pijn van. Dus ik denk er gewoon niet aan dat ik aan het doodgaan ben en dat bevalt me goed zo.”

De redactie van Staantribune wenst de nabestaanden veel sterkte op deze dag.unspecified-3 (1)