In het Staantribune Museum wordt regelmatig iets ‘bijgezet’. De ene keer schrijft een van de redacteuren van Staantribune een persoonlijk verhaal over een bepaald attribuut, maar jullie mogen als lezers ook een voorwerp aanleveren. Heb jij een bijzonder item met een leuk verhaal erbij? Stuur dan een mail mét foto van het voorwerp naar info@staantribune.nl en misschien komt jouw item wel in ons museum. Dit keer is het de beurt aan Staantribune-fotograaf Marco Magielse.

Radioverslaggever Leo Pagano was in 1949 een grote naam. De man werd niet voor niets gevraagd om mee te werken aan het prachtige plaatjesboek GOAL!. Echt zeldzaam is het niet, je ziet de boeken vrij regelmatig opduiken. Maar dat maakt het niet minder boeiend. Het geeft een prachtig tijdsbeeld. Een kennismaking met ‘de sport in het algemeen’, de spelregels en techniek en tactiek, maar bovenal sublieme plakplaatjes. Soms knullig, altijd puur voetbal.

‘Te illustreren met foto’s welke gratis worden verstrekt bij verschillende producten van de N.V. Zeepfabrieken v. h. de Haas & Brero te Apeldoorn. Marketing van vlak na de oorlog.’

Ik kreeg het boek ooit in bruikleen van een klasgenoot. Het heeft jaren in mijn kast gestaan, terwijl ik steeds een licht schuldgevoel had: ik moest het immers teruggeven, maar dat gebeurde steeds maar niet. Een paar jaar geleden kwam ik die gast na jaren weer eens tegen, toen heb ik hem gezegd dat hij zijn boek nog altijd terug zou krijgen. Toen mompelde hij iets van: “Oh, dat boek… ja, komt wel goed.” Geen voetballiefhebber dus. Ik besloot het boek nog even te houden.

In het Staantribune Museum wordt regelmatig iets ‘bijgezet’. De ene keer schrijft een van de redacteuren van Staantribune een persoonlijk verhaal over een bepaald attribuut, maar jullie mogen als lezers ook een voorwerp aanleveren. Heb jij een bijzonder item met een leuk verhaal erbij? Stuur dan een mail mét foto van het voorwerp naar info@staantribune.nl en misschien komt jouw item wel in ons museum.