Robin van Persie maakte vandaag in 2002 zijn debuut voor Feyenoord tegen Roda JC. Vader Bob van Persie (68) houdt vanaf het moment dat Robin zeventien jaar is en in de A1 van Feyenoord speelt, alles minutieus bij over wat er over zijn zoon wordt gepubliceerd. Inmiddels heeft hij zo’n vijftig plakboeken vol. Voor het tweede nummer toog Staantribune naar de Rotterdamse wijk Kralingen en nam de plakboeken samen met vader Van Persie door.

vanpersie_plakboek-1

Over de foto bovenin midden: “Ah, René Hessel. Dat is wel leuk. Toen Robin net vijf jaar oud was, ging ik weleens met hem naar de trainingen van de F’jes van Excelsior. Hij was nog te jong om zich aan te melden, maar hij was verzot op voetbal en ging dus – met z’n eigen bal onder z’n armen – maar wat graag mee. Hij dolde dan wat langs de zijlijn en op een gegeven moment merkte Hessel Robin op. René en Aad Putters, een andere jeugdtrainer, nodigden Robin uit om toch alvast mee te gaan trainen. En zo geschiedde. Putters is overigens ook één van de mannen die in de Calvé-reclame, waarin hij voorspelt dat Robin ‘een grote’ wordt, meespeelt.

Dat andere ventje op de foto is Said Boutahar. Said en Robin waren echt elkaars beste maatjes, twee handen op één buik. Altijd met de bal in de weer, samen. Bij Excelsior was dat al zo, maar zeker ook bij Feyenoord, waar Said net vóór Robin naar heen verhuisde. Het grote Feyenoord. Ja, dat was wel een droom.”

Lees het hele artikel in Staantribune nummer 2, verkrijgbaar in de webshop. Je kunt ook een 4-in-1-pakket voor € 27,95 (incl. verzendkosten) bestellen, hierin zitten de nummers 1, 2, 3 en het vorige week verschenen nummer 4.