“Ik had niet het gevoel dat ik bij Ajax in de voetsporen van Marco (van Basten, red.) moest treden. Dat wilde ik ook niet. Ik heb niet idee dat ik daarop ben afgerekend. Maar ik heb soms wel het gevoel dat ik geen erkenning krijg. Tegen FC Twente scoorde ik met een geweldige stift. Dat deed dus niet alleen Bergkamp. Die zat toen nog op de bank. Bij de memorialwedstrijd van het Kleurrijk Elftal tegen Oranje ter nagedachtenis van de SLM-ramp poortte ik Adri van Tiggelen, kapte ik Rutten uit en schoot de bal langs Hiele. Dat was een Messi-achtige goal, zou je nu zeggen. Zo subtiel.

Misschien is het beeld van mij wel aan herziening toe. Bij FC Groningen zou toch een foto van mij met de Gouden Schoen moeten hangen? Ik ben de enige speler van de club die dat heeft gepresteerd. Of ik zelf degene moet zijn die dat moet aangeven? Dat denk ik niet. Misschien ben ik daar te bescheiden voor. Ik belde een keer naar de KNVB omdat ik mijn trainerslicentie moest verlengen en ze meer informatie nodig hadden, want er waren zoveel Meijers. De jongen aan de telefoon zei: ‘Je had moeten zeggen: er is toch maar één Hennie Meijer’. Dat deed me wel iets.”

Staantribune #4
Benieuwd naar het volledige interview met Hennie Meijer van redacteur Luc Wierts? Aanstaande vrijdag, 29 januari, verschijnt Staantribune #4. Je kunt hem vast bestellen in de webshop. NB: Belgische lezers kunnen zich voor het bestellen van een los exemplaar wenden tot Dagbladhandel de Mus: info@demus.be. Football fans from other countries can send an e-mail to: info@staantribune.nl.

In het vierde nummer van Staantribune staan verder onder meer reportages over Racing Mechelen (cover), Parma, Partick Thistle en de derby van Montevideo. Daarnaast bevat de nieuwe editie een interview met onder meer socioloog Ramon Spaaij over voetbalsupporters én een portret van Glenn Helder.

mockup_COVER_nr04