FC Dundalk is dit seizoen de tegenstander van AZ in de poulefase van de Europa League. De Europese voorrondes heeft de ploeg afgewerkt in drie verschillende stadions, waaronder de thuishaven Oriel Park. De thuiswedstrijden in de poulefase worden niet op Oriel Park gespeeld, de UEFA vindt het stadion hier niet geschikt voor. Voor Staantribune maakte redacteur Robert Bugter eerder dit jaar deze groundhop sfeerimpressie van Oriel Park.

Een on-Iers zonnetje in Dundalk, terwijl de regen in Nederland met bakken uit de lucht valt. De plaatselijke FC speelt tegen Derry City voor de nationale beker. Het stadion, Oriel Park, is lekker volgelopen. Al is stadion een groot woord. Een mooie ouderwetse hoofdtribune met flinke glazen ruiten aan de zijkanten, en aan de zijkanten een mogelijkheid om te staan. Aan de andere lange zijde staat een weinigzeggende staantribune. Achter één doel is er een bultje en de parkeerplaats voor vrachtwagens van de landelijke sportzender. De lichtmasten prijken in de omgeving van het stadion aan de horizon.

De spelers maken er een leuke bekerwedstrijd van, vol strijd en doelpunten. De uiteindelijk 2-2 mag er zijn en levert een replay op, maar de vele kinderen stelen de show. Ze halen chips, cola en warme hapjes. Ze hangen tegen de boarding, ze rollen van de grasbult af, een enkeling ligt languit ongeïnteresseerd vooral geen voetbal te kijken. Maar er wordt ook geslapen. Kinderen gebruiken de krakkemikkige stoelen om lekker uit te rusten. Het levert prachtige plaatjes op. Met deze jeugd heeft Dundalk een veelzijdige toekomst.

img_7692dun-6dun-3dun-5dsc_2372dun-1dsc_2387dun-2img_7693dun-4

Robert Bugter