Hans Douw (53), de grootste groundhopper van Nederland, bezocht ruim 2.500 wedstrijden (and still counting), op alle continenten, waaronder het noordelijkste stadion. Zijn grootste wens is om ooit nog een wedstrijd op Antarctica bij te wonen. Joris van de Wier (40) ‘vinckte’ onder de noemer ‘Doing the 116’ alle 116 voetbalclubs in de vijf hoogste divisies van Engeland. En passant streepte hij ook nog even de 42 stadions van Schotland af. Ron Coppens (30) bezocht 18 voetbalwedstrijden in Buenos Aires, de voetbalhoofdstad van de wereld, in slechts 12 dagen tijd. En dat was zeker niet zijn laatste voetbaltrip naar Argentinië, want Ron wil ooit alle clubs – meer dan 60 (!) – in de Zuid-Amerikaanse hoofdstad afstrepen.

Douw, Van de Wier en Coppens zijn drie van de aanwezigen tijdens het grootste groundhopevenement van Europa, aanstaande zaterdag (30 maart) in stadion De Adelaarshorst in Deventer. Een groundhopper (door insiders ook wel ‘vincker’ genoemd) bezoekt zoveel mogelijk stadions in binnen- en buitenland. De een bestudeert verlaten stadions, voor de ander ‘telt’ het alleen met een wedstrijd. Zo heeft iedere groundhopper zijn eigen bucketlist. Meer dan 350 voetbalavonturiers uit binnen- en buitenland komen af op de eerste Groundhopdag, georganiseerd door Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur.

Jim Holterhuës, hoofdredacteur Staantribune: “De laatste jaren bezoeken steeds meer Nederlanders voetbalwedstrijden over de grens. Wij ontvangen dagelijks mailtjes met vragen of wij tips hebben welke clubs of stadions mensen het best kunnen bezoeken of hoe zij aan tickets kunnen komen. Deze dag is bedoeld om groundhoppers bij elkaar te brengen, zodat zij ervaringen uit kunnen wisselen en verhalen kunnen delen. Een soort EO Jongerendag, maar dan voor vinckers.”

Tijdens de dag zal Hans Douw, de Grootste Groundhopper van Nederland, uitgebreid vertellen over zijn avonturen, zijn er interviews en panels met groundhoppers en een rondleiding door stadion De Adelaarshorst, het mooist gelegen stadion van Nederland, aldus veel buitenlandse vinckers.

Programma

  • 13.00-13.30 uur Presentatie Staantribune #23
  • 13.30-14.15 uur De Grootste Groundhopper van Nederland 
  • 14.15-15.15 uur Voetbalstad Buenos Aires
  • 15.15-16.00 uur Rondleiding Adelaarshorst
  • 16.00-17.00 uur Engeland: Doing the 92 (or 116)
  • 17.30-18.00 uur Dé Groundhop Quiz

Tickets
Er zijn nog tickets à € 10 te koop in de webshop. Abonnees van Staantribune hebben gratis toegang tot het evenement (wel van te voren aanmelden ivm de verwachte drukte: info@staantribune.nl)

Locatie
Stadion De Adelaarshorst (supportershome)
Adres: Vetkampstraat 1, 7416 WK Deventer
Inloop: Vanaf 12.15 uur. Het officiële programma duurt tot 18.00 uur.