De wedstrijd tussen Engeland en Wales, vanmiddag om 15.00 uur in Lens, is een van de opvallendste affiches van dit EK. Gareth Bale flikte wat Ryan Giggs nooit voor elkaar kreeg: het bereiken van een eindronde. De twee grootste voetballers van het land kozen allebei voor Wales, ondanks dat het voor beiden anders had kunnen zijn. Giggs droeg in zijn tijd als schoolboy namelijk een shirt van de Three Lions, maar spelen voor Engeland was nooit een optie voor de linkspoot. Bale heeft wel degelijk Engels bloed, maar ook hij wilde niets liever dan voetballen voor Wales. De rappe aanvaller van Real Madrid heeft een Engelse oma, maar twijfel over zijn keuze was er nooit.

Giggs werd geboren in Cardiff en is een kind van twee Welshe ouders. Zijn vader, Danny Wilson, was ook international voor Wales, maar dan als rugbyspeler. Toen de kleine Giggs zes jaar was, verhuisden ze naar het gebied rond Manchester. Zijn vader ging daar namelijk spelen voor Swinton RLFC. Tot twee keer toe droeg The Welsh Wizard een shirt waar je nu raar van op zou kijken. Als schoolboy speelde hij voor Engeland, wat niet zo gek is wanneer je als kind opgroeit in dat land. Daarnaast begon hij zijn loopbaan bij Manchester City, voor hij op zijn veertiende naar Manchester United vertrok.

Lees verder over deze landenderby in de nieuwste Staantribune, waarin we op geheel eigen wijze vooruitblikken op het EK in Frankrijk. Je kunt het magazine los bestellen via de webshop of aanschaffen bij een van de duizend verkooppunten in Nederland en België.

Vaderdagpakket!
In de webshop is tot en met vrijdag 17 juni ook een speciaal Vaderdagpakket te koop, met alle Staantribunes die tot nu toe zijn verschenen! Uiteraard kun je ook een abonnement (voor zes nummers) afsluiten op Staantribune.
mockup_COVER_nr06
Mockup_Engeland_nr6
Mockup_hetVeld
Mockup_Sochaux_nr6