Staantribune FC verloor zaterdag zijn debuutwedstrijd met 3-5. Het was het enige minpuntje op een dag die in het teken stond van verdwenen profclubs. Op De Wageningse Berg was het een mooi samenzijn van supporters die ooit rivalen waren, maar elkaar nu beter begrijpen dan wie dan ook.

De Dag van de Verdwenen Clubs begon met een wedstrijd tussen abonnees van Staantribune en een gelegenheidselftal van Oud-FC Wageningen. Bezoekers Bastiaan Bakker en Evert Jan van den Berg maakten deze fraaie droneshots van het duel  (montage: Matthijs Snepvangers):

Fotografen Marco Magielse, Joost Overduin en Joris van de Wier maakten een uitgebreide reportage van de dag:

Rob Bianchi, oud-speler van FC Amsterdam en voormalig bondscoach van de Nederlandse hockeymannen, vertelde samen met een aantal supporters over de derby Ajax – FC Amsterdam (2-4).

Jan Menting (FC Wageningen) en Rob Bianchi (FC Amsterdam)

Joop Böckling (HFC Haarlem) links) en Gerdo Hazelhekke (FC Wageningen)

Vlnr. Angelo Cijntje (SC Veendam),  Gerdo Hazelhekke (FC Wageningen) en Joop Böckling (HFC Haarlem) vertelden over hun gloriejaren.

Hoofdredacteur Jim Holterhuës overhandigde de eerste exemplaren van de nieuwe Staantribune – die aanstaande vrijdag verschijnt – aan Cijntje, Böckling en Hazelhekke.

Wageningen-supporter Harold van Kooten en Gerdo Hazelhekke gaven een uitgebreide rondleiding over De Wageningse Berg.

Ook de media waren ruim vertegenwoordigd op De Wageningse Berg:

Langs de Lijn (NOS, radio): https://www.nporadio1.nl/nos-langs-de-lijn/onderwerpen/434770-verdwenen-profclubs-worden-nooit-vergeten

Hart van Nederland (SBS)https://www.kijk.nl/sbs6/hartvannederland/videos/lyAeyPPkcuxr/dag-van-de-vergeten-voetbalclubs

Nieuwsuur (NOS, tv)https://nos.nl/artikel/2204891-verdwenen-voetbalclubs-zijn-nog-lang-niet-vergeten.html

en De Gelderlanderhttps://www.gelderlander.nl/de-vallei/de-wageningse-berg-laat-de-verdwenen-clubs-herleven~ac2b3224

Alle aanwezigen bedankt voor de komst! De redactie en medewerkers van Staantribune vonden het zeker voor herhaling vatbaar.