Het valt niet mee om als lid van een nette herenclub steeds maar weer tegen dat plebs te moeten voetballen. Dat moeten de veteranen van een tiental keurige clubs als Hercules, AFC, HBS, Koninklijke HFC en VOC zo rond het jaartal 1930 hebben gedacht. Ze besloten een competitie op te zetten waar ze alleen elkaar tegenkwamen. Dan zou het vast beschaafd blijven allemaal. Het bleek een succes want vandaag de dag bestaat de Klassieke Veteranencompetitie nog altijd. Bloeiend en wel, zelfs Ajax zit er sinds 2015 bij.

veteranen2 veteranen4 veteranen5mockup_veteranen_nr04Staantribune #4

Benieuwd naar de volledige fotoreportage van Marco Magielse? Aanstaande vrijdag, 29 januari, verschijnt Staantribune #4. Je kunt hem vast bestellen in de webshopNB: Belgische lezers kunnen zich voor het bestellen van een los exemplaar wenden tot Dagbladhandel de Mus: info@demus.be.
Football fans from other countries can send an e-mail to: info@staantribune.nl.

In het vierde nummer van Staantribune staan verder onder meer reportages over Racing Mechelen (cover), Parma, Partick Thistle en de derby van Montevideo. Daarnaast bevat de nieuwe editie ondermeer interviews met Hennie Meijer en socioloog Ramon Spaaij over voetbalsupporters én een portret van Glenn Helder.

mockup_COVER_nr04