Op deze dagen vol licht, warmte en gezelligheid ga je als vanzelf verlangen naar waterkoude, donkere novemberavonden die je doorbrengt op de magnifieke tribune (uit 1929!) van Bexhill United. Wat is het heerlijk daar. Voor vijf pond een kaartje kopen bij een kerel aan een aftands tafeltje, een matig programmaboekje scoren en samen met 73 anderen van een vettige pot kick & rush genieten.

Dat gaat zo: de bal wordt naar voren gerost door de laatste man of een back. Wat volgt is een duel op leven of dood. In het zeldzame geval dat de aanvaller wint, volgt er een voorzet of afzwaaier waar de spits zijn gebit voor op het spel gaat zetten. Wint de verdediger, dan speelt hetzelfde tafereel zich even later weer af, maar dan op de andere helft. Lekker overzichtelijk en je kunt er nog eens even tussenuit om een paar plaatjes te schieten.

En denk nou niet dat het er op zijn Nederlands gezapig aan toe gaat, ook al staat er in totaal maar zo’n 73 man langs de kant. De oerkreten en platvloerse verwensingen vliegen je om de oren, net als plaggen echt gras. Ben je niet in Bexhill geweest, dan heb je het Engelse voetbal niet gezien.

bexhill01
bexhill19
bexhill18
bexhill17
bexhill16
bexhill15
bexhill14
bexhill13
bexhill12

bexhill10
bexhill09
bexhill08
bexhill07
bexhill06
bexhill05
bexhill04
bexhill03
bexhill
bexhill02