In de jongste Staantribune is weer veel aandacht voor fotografie. Zo toog Marco Magielse, de Hans van der Meer van de stadionfotografie, naar België om een bezoek te brengen aan Stade Joseph Marien, het unieke onderkomen van Royale Union Saint-Gilloise. De kans is groot dat de ploeg uit Brussel volgend seizoen zijn wedstrijden afwerkt in het Koning Boudewijnstadion. De club heeft volgens de Belgische voetbalbond namelijk te weinig zitplaatsen in de nostalgische thuishaven. “Er zijn mensen die in het Joseph Marien zo hun eigen routes, gewoontes hebben. Wat moeten die in zo’n groot en vreemd stadion?” vragen veel supporters van Union Saint-Gilloise zich af.

Bekijk de hele fotoreportage in de nieuwe Staantribune, die afgelopen vrijdag is uitgekomen!

In de vijfde Staantribune staat ook een uitgebreide reportage over het VfL Bochum van Gertjan Verbeek, een openhartig interview met Orlando Smeekes, die als zoon van drugsverslaafde ouders opgroeide in pleeggezinnen en internaten, en een reportage over de Zweedse voetbalclub Assyriska FF, die in 1974 werd opgericht door Assyrische vluchtelingen. Een achtergrondartikel over clubs in de Belgische Tweede Klasse en een mooi portret van Andro Knel, de oud-speler van Sparta en NAC die omkwam bij de SLM-ramp, zijn andere hoogtepunten in deze Staantribune.

mockup_cover_nr5Verder in dit nummer onder meer:

  • interview met de markante voetbaljournalist Iwan van Duren
  • Annie van Hooijdonk, de stadionspeaker van NAC Breda
  • historische uitwedstrijd Genua-Ajax
  • een van de laatste interviews met de onlangs overleden Hans Posthumus
  • en vaste rubrieken als Persoonlijk (dit keer met oud-international Bert Konterman) De Derby, over die van Belfast tussen Glentoran en Linfield, en Het Plakboek, ditmaal van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

En dat alles gelardeerd met schitterende foto’s, in een fraaie vormgeving.

Het magazine is los verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België en in de webshop (ook in een speciaal pakket met Staantribune # 2, 3, 4 én een exclusieve pdf van het 0-nummer). Je kunt het nieuwe nummer ook lezen in Blendle.

Word lid!
Als je nu lid wordt van Staantribune ontvang je naast de nieuwe editie ook het 0-nummer in pdf. Leden van Staantribune genieten ook andere voordelen, zoals een uitnodiging voor de Staantribune Ledendag (waarover binnenkort meer nieuws!) en korting op producten in de webshop, zoals boeken. En dat voor slechts €44,95 per jaar. Nog geen lid? Ga dan snel naar www.staantribune.nl/wordlid.mockup_OrlandoSmeekes
mockup_VanBronckhorst