Het Ronnie Brunswijk Stadion ligt in het oosten van Suriname, in de stad Moengo. Midden in het gebied dat bekend staat om de bauxietgrond, één van de grondstoffen waarmee Brunswijk zijn handelsimperium mee opbouwde. De voormalig leider van het Junglecommando is eigenaar van de club Inter Moengotapoe en heeft het stadion van de club naar zichzelf vernoemd. De excentrieke Brunswijk liet zichzelf tot na zijn vijftigste verjaardag ook regelmatig op het wedstrijdformulier zetten, zodat de club zo lang mogelijk kon profiteren van zijn kiezelharde schoten. Vrije trappen en penalty’s werden steevast genomen door de voorzitter himself.

Het Ronnie Brunswijk Stadion is vooral functioneel en heeft met de gekleurde hoofdtribune, voor Surinaamse begrippen, een opvallend karakter. Brunswijk, de man die naar verluidt tachtig kinderen op de wereld heeft laten zetten, heeft een aantal huisjes laten bouwen in de nabije omgeving van het stadion om gepaste huisvesting te bieden aan de spelers die hij aantrekt voor zijn club. Net als veel andere stadions in Suriname is het veld omgeven door een verweerde, betonnen sintelbaan. Het meest opvallend is een zittribune in de hoek van het stadion. Deze schittert door een serie stoelen die bijna geen van alle nog in de originele staat verkeren en een uitdaging vormen voor het volgen van de wedstrijden.

De rood-wit-gele hoofdtribune van het stadion heeft een authentiek karakter en lijkt geïnspireerd door een Engelse stand. Klein, knus, hout en voorzien van witte houten palen die het dak ondersteunen. Voor degenen die van Surinaamse stadions verwachten dat deze doordrenkt zijn van voetbalcultuur: vergeet het maar. In het Ronnie Brunswijk Stadion zijn geen foto’s opgenomen van oud-spelers en kampioenschappen en logo’s of strijdkreten ontbreken ook. Wel een grasmat die, zoals Frank Evenblij het ooit omschreef, eruitziet als beschuit.

Voorafgaand aan het seizoen 2016-2017, toen deze reportage werd gemaakt, waren de netten nog niet geplaatst in de doelen. Zouden voor het nieuwe seizoen nieuwe netten zijn besteld? Of zouden de huidige netten genieten van het laatste deel van de zomerstop en zich klaarmaken voor een nieuw seizoen? Hoe dan ook, de vraag blijft of Brunswijk zelf deze weer zal gaan testen in officiële wedstrijden.dsc_1160dsc_1163dsc_1165dsc_1169dsc_1170dsc_1173img_3388img_3390img_3391