Stadions worden gebouwd om in de loop van de tijd aangetast te worden. Er worden tribunes verbouwd of gesloopt, houten bankjes worden kuipstoeltjes, in sommige gevallen is er van het oorspronkelijke stadion zelfs nauwelijks nog iets terug te vinden. De meeste stadions worden er niet mooier op. In de eerste zin van dit stukje wordt dan ook niet voor niets gesproken over aantastingen.

Daar kun je om sippen, of je kunt blij zijn om de authentieke details die bewaard blijven. De tweede optie is verstandig, anders ziet je leven als stadionbezoeker er al snel uit als een gitzwarte draaikolk.
Zo heeft De Bosuil nog altijd een gable op het dak van Tribune 1. De tribune zelf werd vakkundig ontdaan van heel veel blijmakende details zoals houten loges, rare deurtjes en staanplaatsen onderaan. Maar de gable bleef. Er werd zelfs een trapje aangelegd om erin te komen. Dat was tot voor kort vrij problematisch.
00 07 06 05 04 03 02 01 09
SC City Pirates. Dat is geen goede naam. Voorheen was het K. Merksem SC en dat klonk een stuk beter. Gelukkig heet het stadion nog altijd naar Jef Mermans. Het Captain Iglo Stadion was immers ook mogelijk geweest bij mensen die City Pirates verzinnen. Buiten het plastic gras is het stadion nog steeds heel aardig. Vreemd zijn de teksten die het veld omzomen. Bedoeld om te motiveren waarschijnlijk, maar ze werken eerder op de lachspieren.

10 11 12 13 14 15 16 17
18
Royal Cappellen Football Club is een uitstekende naam, al doet-ie ergens aan denken. De toegangspoort in een doodnormale Belgische straat is van grote kwaliteit. Maar achter de poort is het in één klap gedaan met de pret. Een onooglijk stadionnetje met kolossale reclameborden en een meer dan lelijke kantine langs het veld. Maar die poort, die maakt een bezoekje toch de moeite waard.
19 20 21 22 23 24 25 26 27