De fixtures in de Conference, het vijfde niveau in Engeland, zijn vandaag uitgekomen. Welke wedstrijden moet je in je agenda zetten voor dit seizoen? Een overzicht.

1. De Cross-border Derby: Wrexham AFC – Chester FC

De stadions van Wrexham AFC en Chester FC liggen maar veertien mijl van elkaar. Bovendien is Wrexham AFC een club uit Wales en Chester FC komt uit Engeland. Door deze landelijke scheiding zit er een nationalistisch randje aan deze derby. Van oudsher is Chester een pittoreske en relatief rijke stad, zeker vergeleken met het Wrexham in het armere Wales. De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 24 september om 15.00 uur in het Racecourse Stadium te Wrexham. En mochten de supporters het onverhoopt af laten weten, dan kun je nog altijd genieten van de Pryce Griffiths Stand.

Wrexham Pryce Griffiths Stand II

2. West Cheshire Derby: Tranmere Rovers – Chester FC

Weer een derby met Chester FC in de hoofdrol, ditmaal tegen Tranmere Rovers. De clubs speelden in 2015 voor het eerst weer tegen elkaar in competitieverband en het liep toen flink uit de hand. Vooral de fans van Chester FC, wat een Phoenixclub is van het vroegere Chester City FC, haten alles wat uit Birkenhead komt. De boefjes van beide kanten kijken dus erg uit naar deze wedstrijd. Zaterdag 12 november om 15.00 uur wordt deze wedstrijd gespeeld op Prenton Park, het schitterende stadion van Tranmere Rovers. Voor €40 vlieg je nu retour van Eindhoven naar Manchester.

DSC00041

3. Aldershot Town – Woking FC

Aldershot Town, de Phoenixclub die in 1992 werd opgericht nadat Aldershot FC failliet ging, en Woking FC zijn rivalen vanaf het moment dat ze voor het eerst tegen elkaar speelden, in oktober 1998 voor de FA Cup. Beide stadions liggen op nog geen dertien mijl van elkaar. Sinds 2013 staat deze wedstrijd weer op het programma, want in dat jaar degradeerde Aldershot Town FC uit League Two. Sindsdien hebben beide teams deze derby drie keer gewonnen. Het toeschouwersaantal bij deze wedstrijden lag tussen de 3.138 en 4.728. Strijd, passie, harde overtredingen en doelpunten zijn een garantie in deze wedstrijd waarbij beide teams spelen om te winnen. Aldershot Town FC – Woking FC staat traditiegetrouw op de planning op Boxing Day, 26 december om 15.00 uur. Recreation Ground, het stadion van Aldershot, is ook de moeite waard om te bezoeken.

Aldershot 29

4. York City FC

York City FC speelt dit seizoen voor het laatst in Bootham Crescent. De sloophamer gaat het stadion tegen de grond werken. Wil je het typisch Engelse stadionnetje nog zien, dan moet je niet al te lang meer wachten. Leuke wedstrijden met een goed aantal toeschouwers zijn:

Dinsdag 13 september: York – Tranmere Rovers (19.45 uur)
Dinsdag 22 november: York – Lincoln City (19.45 uur)
Maandag 17 april: York – Wrexham (15.00 uur)

York2 95

5. Torquay United – Gateshead FC

De vijfde en laatste wedstrijd uit deze top 5 is Torquay United tegen Gateshead. Dat heeft niet zo zeer iets te maken met het stadion, wat nogal Nederlands aandoet. Dat heeft ook niet te maken met de gigantisch grote supportersschare van beide ploegen. Nee, dat heeft te maken met het feit dat een retourtje Gateshead – Torquay 1.236 kilometer bedraagt. Dat is vijf keer op en neer van Eindhoven naar Amsterdam. Je moet er wat voor over hebben om op het vijfde niveau in Engeland te mogen acteren.

Torquay2 22