Filmmaker Halkawt Mustafa heeft met El Clásico een meesterwerk in elkaar gezet. In de film weet hij twee elementen op een sublieme manier eruit te lichten. De onverzettelijkheid van hoofdpersoon Alan en de grenzeloze passie voor de twee grootste voetbalclubs uit Spanje, FC Barcelona en Real Madrid. De verhaallijn wordt hiermee kleurrijk, komisch en meeslepend ingevuld.

Als je El Clásico leest, denk je niet direct aan een roadmovie over twee Irakese lilliputterbroers die hun dromen willen verwezenlijken. Alan en Shirwan, twee hardwerkende middenstanders in een Irakees stadje, zijn beiden bezeten van voetbal. Alan is de meest ambitieuze van de twee en adoreert Cristiano Ronaldo en Real Madrid. Hij is vervuld van levensdromen en weigert, ondanks zijn postuur, klein te denken. In het geheim heeft Alan een relatie met Gona, de dochter van zijn machtige baas Jalal. Samen zijn zij vastberaden om een toekomst op te bouwen. Uit angst voor gezichtsverlies steekt Jalal hier een stokje voor. Hij wil niet dat zijn dochter in het openbaar wordt gezien met een lilliputter. Alan weet dat hij Jalal maar op één manier op andere gedachten kan brengen. Zijn schoonvader is ook groot fan van Real Madrid en hij moet indruk op hem zien te maken.

Uit liefde voor zijn broer vergezelt Shirwan Alan tijdens het avontuur naar Madrid. Op een kleine motorische vierwieler verlaten zij vrienden en familie om Alans dromen waar te maken. Het avontuur verloopt, in een verscheurd en corrupt Irak, verre van vlekkeloos. Zijn liefde voor Gona en voetbal zorgt ervoor dat Alan niet opgeeft, zijn vastberadenheid om Madrid te bereiken is groot.

De film neemt je mee in een uniek verhaal over liefde voor voetbal en de offers die hoofdpersoon Alan brengt voor zijn dromen. Een liefde die moet helpen om de relatie tussen Alan en zijn Gona in stand te houden. Halkawt Mustafa zorgt voor een geloofwaardig decor van het verhaal. Het avontuur dat de reis naar Madrid in zich heeft, brengt bovendien een reeks van komische momenten met zich mee.