Het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Twente is het duurste ‘dagje voetbal’ in Nederland. De bezoeker van de Grolsch Veste is 34,65 euro kwijt voor het goedkoopste kaartje, een programmaboekje, een biertje en een broodje in het stadion. Het goedkoopst is een bezoek aan Helmond Sport, voor slechts dertien euro bij elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van Staantribune onder alle profclubs in de Eredivisie en Jupiler League.

Staantribune_nr0.indd

Het goedkoopste dagje voetbal van de Eredivisie is een bezoek aan FC Dordrecht voor slechts 17,50 euro. Voor een beker bier betaalt de Dordtenaar wel drie euro, evenveel als in de Arena, maar tweemaal zo duur als het goedkoopste biertje bij FC Emmen. Het duurste dagje uit in de Jupiler League is een bezoek aan het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk voor 20 euro.

Feyenoord heeft de duurste seizoenkaarten in de goedkoopste prijscategorie (261 euro). Maar de traditionele openingswedstrijd van het seizoen en – indien van toepassing – de eerste thuiswedstrijd in de KNVB Beker en Europa Cup en alle thuiswedstrijden in de eventuele play-offs zijn wel bij deze prijs inbegrepen. De duurste seizoenkaart kost bij landskampioen Ajax 638,50 euro.

Meer opvallende cijfers lees je in het artikel Kritische voetbalconsument krijgt prima prijzen van redacteur Matthijs Keuning in het 0-nummer van Staantribune (pagina 12 e.v.).