Staantribune is op zoek naar de Beste Beschrijver Amateurvoetbal. De meewerkende regionale voetbalplatformen sturen komend weekend de schrijvers voor de landelijke finale op pad naar een amateurwedstrijd. Voor Leiden is dat Niek de Vlieger. De verslagen die worden geschreven, worden beoordeeld door het Staantribune-publiek en een gerenommeerde vakjury. Maar wie zitten er achter de regionale platformen en hoe kijken zij naar hun eigen regio? In deze tweede aflevering spreken we met Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal.nl.
Wat zijn de mooiste derby´s in jouw regio?
“Teveel om op te noemen. Dit seizoen zijn vooral de Tweede Klasse C (za.), Derde Klasse A (za.), Vierde Klasse A (za.), Derde Klasse (zo.) interessant in verband met de meeste stads-/streekderby’s.”Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal.nl wordt geïnterviewd

Wat is nou typisch voor de voetbalcultuur van de regio?
“Elke club heeft zijn eigen karakter en kijkt het liefst naar de eigen tuin, maar het besef komt er steeds meer dat de clubs elkaar nodig hebben. Boeiend is de rivaliteit tussen de Leidse clubs onderling, maar ook tussen de Leidse clubs en clubs uit de omliggende gemeenten, zoals Voorschoten, Oegstgeest, Zoeterwoude, Valkenburg en Leiderdorp.”

Kampioenswedstrijd van DoCoS in beeld gebracht door LeidenAmateurVoetbal.nl

Welke club heeft de fanatiekste supporters?
“FC Rijnvogels, de grootste club die is aangesloten bij LeidenAmateurVoetbal.nl. Elke club die door onze redactie wordt gevolgd of waarmee we samenwerken, heeft zijn charme. Een vierdeklasser verdient ook onze aandacht.”

Wat kenmerkt volgens jullie een goed wedstrijdverslag?
“Feiten moeten kloppen, de schrijver moet kernzaken uit de wedstrijd vermelden en het verslag moet lopen. Foto’s en beelden kunnen een verslag nog krachtiger maken. Een knipoog of kwinkslag is af en toe toegestaan. We nemen alles serieus, maar het blijft wel amateurvoetbal en in de Derde en Vierde Klasse mag het best wat luchtiger.”
Daarnaast organiseert LeidenAmateurVoetbal.nl elk jaar de Koetshuis-Cup. In dit toernooi nemen de teams uit de regio het tegen elkaar op om aan het einde van het seizoen te beslissen wie zich het beste team uit de regio Leiden mag noemen. In het seizoen 2016-2017 wordt het voetbaltoernooi voor de tweede keer gehouden. Zo kan een derdeklasseclub als LSVV ’70 in actie komen tegen FC Rijnvogels uit de Derde Divisie. Alles in het teken van de eer en glorie in de Sleutelstad.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de amateurregio rondom Leiden? Het platform informeert de volgers via onderstaande kanalen:

www.leidenamateurvoetbal.nl
@voetbalinleiden
Leidsregiovoetbal