De eerste beslissingen in de twee poules van de ConIFA European Cup zouden gisteravond vallen. Maar de grootste verrassing kwam uit Famagusta, waar Szekler Land het sterker geachte Padanië op 1-1 wist te houden. In diezelfde groep won Ellan Vannin zoals verwacht van Felvidek, hoewel de marge minimaal was: 1-0. Padanië is dus nog lang niet zeker van een plek in de volgende ronde, maar gaat wel aan de leiding met vier punten. Ellan Vannin en Felvidek hebben allebei drie punten en Szekler Land een punt. In de laatste groepsronde speelt Szekler Land tegen Ellan Vannin en Padanië moet zien te overleven tegen Felvidek. Een verrassing is dus nog mogelijk!

In groep A kon Noord-Cyprus het thuispubliek verwennen in de wedstrijd tegen Zuid-Ossetië. In de eerste helft was een periode van acht minuten genoeg om een 3-0 voorsprong te nemen en in de tweede helft wist de thuisploeg binnen een tijdsbestek van tien minuten nog eens viermaal te scoren (8-0). Noord-Cyprus weet zich hiermee als eerste te plaatsen voor de halve finales. Zuid-Ossetië is door dit resultaat het eerste land dat is uitgeschakeld.

In de andere wedstrijd toonde Karpatalya veerkracht tegen wereldkampioen Abchazië. De ploeg kwam tweemaal op achterstand, maar wist evenzo vaak gelijk te maken. De 2-2 was dan ook de einduitslag en dus is Abchazië nog niet geplaatst voor de volgende ronde. Tegen het al geplaatste Noord-Cyprus moet er in de laatste wedstrijd minimaal een punt worden gehaald, wil Abchazië zeker zijn van de volgende ronde. Zo niet, dan heeft Karpatalya nog een kans; zij moeten dan met minimaal vier goals verschil winnen van Zuid-Ossetië.

Woensdag vallen de laatste beslissingen en weten we wie er doorgaan naar de halve finales van de ConIFA European Football Cup.

Stand na dag 3