In de European Football Cup zouden gisteravond de laatste beslissingen vallen. In poule A had Noord-Cyprus zich al geplaatst voor de halve finale en Abchazië had nog een punt nodig om op eigen kracht de volgende ronde te bereiken. Dat moest het land doen tegen Noord-Cyprus. Het bleek niet de spannendste pot van het toernooi: 0-0, maar genoeg voor Abchazië om zich te plaatsen. Karpatalya, dat nog een miniem kansje had, bleek erop gebrand om minimaal vier keer te scoren tegen Zuid-Ossetië. Als Abchazië zou verliezen, was dat hun enige kans om door te stoten naar de halve finale. Tegen Zuid-Ossetië deden zij dat dan ook, hoewel ook een tegengoal viel: 1-4. Niet genoeg voor Karpatalya en door het gelijkspel van Abchazië is dus ook Karpatalya uitgeschakeld.

In Groep B lag alles nog open, hoewel Szekler Land met pas één punt het moeilijk zou krijgen tegen het sterker geachte Ellan Vannin. Szekler Land ging echter furieus van start en met de rust stond het team met 2-0 voor door twee goals van ene Bajko. Na de rust werd het duel grimmiger en na een rits gele kaarten benutte Bajko een penalty. Vijf minuten later scoorde hij ook nog de 4-0 en leek Ellan Vannin pas wakker te worden. Maar verder dan twee doelpunten kwam het team van Isle of Man echter niet: 4-2. En dus was daar de grote verrassing: Szekler Land naar de halve finale, samen met Padanië, dat met 2-0 van Felvidek wist te winnen.

In de halve finales neemt Noord-Cyprus het op tegen Szekler Land. Padanië moet Abchazië zien te verslaan. Een mooiere finale dan die tussen thuisland Noord-Cyprus en wereldkampioen Abchazië is eigenlijk niet mogelijk.

Stand